Cheesecake φράουλα, χωρίς τυρί, βούτυρο και ζάχαρη

Guest Editors

4moms team , 25-06-2018

Cheesecake φράουλα, χωρίς τυρί, βούτυρο και ζάχαρη. Τι σόι Cheesecake είναι αυτό χωρίς τυρί, πιθανόν να αναρωτιέστε και μεταξύ μας, πολύ λογικό να το κάνετε; Το ξέρω ότι σας έχω συνηθίσει στις πρωτότυπες συνταγές και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνε και τις δοκιμάζετε.  Αυτό το Cheesecake, είναι δική μου πατέντα και ήθελα να το δοκιμάσω από πέρσι. Για την κρέμα, οκ, δεν χρησιμοποίησα τυρί κρέμα, το ξεκαθαρίσαμε αυτό από την αρχή. Δεν χρησιμοποίησα όμως ούτε κάποιο ξηρό καρπό, ώστε να φτιάξω μια φυτική κρέμα. Τι χρησιμοποίησα;

Χρησιμοποίησα ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ.  Ελπίζω να ξεπεράσατε το σοκ, να μην κλείσατε τη σελίδα και να μου δώσετε την ευκαιρία να σας παρουσιάσω, τη δική μου σούπερ γευστική, υγιεινή και πρωτότυπη εκδοχή για Cheesecake φράουλα. 

Αλλά για να σοβαρευτούμε λίγο, δεν γνωριζόμαστε σήμερα, ακόμη και αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη κάποια συνταγή μου, φαντάζομαι πως βλέπετε τις φωτογραφίες και τα σχόλια που μου στέλνουν οι φίλοι που τα δοκιμάζουν. Για να σας το παρουσιάζω σήμερα σημαίνει πως, όχι μόνο αξίζει αλλά είναι και πολύ καλύτερο από ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Ξεχάστε λοιπόν πως θα χρησιμοποιήσετε όσπρια και συγκεκριμένα φασόλια για να φτιάξετε τη κρέμα και απλά, εμπιστευτείτε με και δοκιμάστε το. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω…

INGREDIENTS

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

200 γρ αμύγδαλα

200 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)

70 γρ νερό

1 κ.γ αλάτι

2 κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

450 γρ βρασμένα λευκά φασόλια

250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή νερό ή άλλο γάλα

90 γρ μέλι ή και περισσότερο

χυμό από μισό λεμόνι

1/2 κ.γ φυσική βανίλια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και φρέσκιες δράουλες

INSTRUCTIONS

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 70 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.

Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε

Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους λιωμένους χουρμάδες. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη κανέλα αν χρειάζεται. Αν θέλουμε η βάση μας να είναι πιο σκληρή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης ή πίτουρο βρώμης

Μοιράζουμε τη βάση στα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Τοποθετούμε τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αν τη θέλουμε πιο σφικτή, προσθέτουμε 30-50 γρ φασόλια ακόμη

Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Χρησιμοποιούμε μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, ή φρέσκες φράουλες για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή ό,τι άλλο θέλετε

Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε

 

Ευαγγελία Βλασσοπούλου

Περισσότερες συνταγές από τη Miss Healthy Living

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES