Συμβουλές για να σταματήσει τις δαγκωματιές

Παιδιά

4moms team , 19-06-2018

Οι δαγκωματιές είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε παιδιά από 18 μηνών έως και τριών ετών. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, καθώς δεν μπορεί ακόμη να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του.

Αρκετοί γονείς το θεωρούν ένδειξη πως «κάτι συμβαίνει» όταν δεν είναι κάτι παραπάνω από μία γλωσσική έκφραση του μωρού. Άλλωστε, σε αυτή την ηλικία δεν φιλτράρουν τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθούν.

Ωστόσο, όσο φυσιολογικό και αν είναι, πρέπει να σταματήσει το λεπτό που θα ξεκινήσει. Κουβεντιάστε αμέσως με το παιδί σας, μιλήστε του καθαρά και άμεσα. Τα νήπια δε μπορούν να μείνουν συγκεντρωμένα για πολλή ώρα, γι αυτό πρέπει να γίνεται κατανοητοί γρήγορα και εύκολα.

Ο συγγραφές Lawrence Kutner (Νήπια και Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας) αναφέρει πως αυτό που πρέπει να πούμε είναι: “”Όχι! Μπορούμε να δαγκώνουμε μήλα ή σάντουιτς, αλλά ποτέ δεν δαγκώνουμε ανθρώπους””. Το να ανταποδίδετε τις δαγκωνιές δεν δουλεύει. Το μαθαίνει απλά ότι το δάγκωμα είναι αποδεκτή συμπεριφορά. Δεν θα καταλάβει την επιθετικότητα των γονιών του και το πιθανότερο είναι να φοβηθεί χωρίς να μάθει τίποτα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES