Εγκυμοσύνη και κιλά: Τι αλλάζει όταν περιμένεις δίδυμα;

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 19-06-2018

Εγκυμοσύνη και κιλά: Πώς επηρεάζεται το βάρος σου όταν κυοφορείς δύο μωράκια αντί για ένα; Και πρέπει να τρως πλέον για τρεις; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η αλήθεια απέχει από αυτό που πιστεύουμε οι περισσότερες γυναίκες όταν μένουμε έγκυες – με ένα ή περισσότερα μωρά! Το να τρώμε για δύο ή για τρεις σημαίνει στην πραγματικότητα να επιλέγουμε με διπλάσια και τριπλάσια προσοχή τι βάζουμε στο πιάτο μας, όχι να τρώμε τις τριπλάσιες ποσότητες.

Εγκυμοσύνη και κιλά: Τι να προσέξεις

Θα το καταλάβεις καλύτερα αν μιλήσουμε με θερμίδες: Σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη χρειάζεσαι περίπου 400-600 περισσότερες θερμίδες τη μέρα, ανάλογα με το σωματότυπο και το αρχικό σου βάρος. Και για να έχεις εικόνα, οι θερμίδες αυτές αντιστοιχούν σε 1 μέτρια μπανάνα + 1 μέτριο μήλο + 1 φέτα ψωμί ολικής με ταχίνι και μέλι τη μέρα.

Δώσε σημασία στην ποιότητα

Εκεί που θα πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου είναι η ποιότητα της τροφής που καταναλώνεις, καθώς έχεις αυξημένες ανάγκες σε υψηλής αξίας θρεπτικά συστατικά. Η ποικιλία στη διατροφή σου είναι το μυστικό για να παίρνεις όλα τα συστατικά που χρειάζεσαι, κάποια όμως είναι λίγο πιο απαραίτητα από τα άλλα.

Τα απαραίτητα συστατικά

Πιο συγκεκριμένα, είναι καλό να προσλαμβάνεις μέσω της διατροφής σου αρκετά θρεπτικά συστατικά. Μερικά από τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

-Ψευδάργυρος – βρίσκεται σε όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, μοσχάρι, κοτόπουλο, γάλα και πλήρη σιτηρά.

-Χαλκός – σε ξηρούς καρπούς, σπόρους και οστρακοειδή.

-Β6 – σε ενισχυμένα δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, μπανάνα, μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό και ψάρια.

-Βιταμίνη C – σε εσπεριδοειδή, ακτινίδιο, πιπεριές.

-Επίσης, ο γυναικολόγος σου θα σου δώσει από την αρχή της εγκυμοσύνης συμπληρώματα σιδήρου, ασβεστίου και φολικού οξέος. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για την καλή εξέλιξη της κύησης και την υγεία όλων σας.

 

Πηγή: shape.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES