Θέλεις να γνωρίσεις τη bio πλευρά της ζωής;

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

Η bio πλευρά της ζωής ή αλλιώς η θετική πλευρά της ζωής. Με αυτό το μότο και τη θετική της ενέργεια μας υποδέχεται η Αρίστη Σάρρα στο κτήμα της στο Χαλάνδρι. Το Κτήμα Αρίστη είναι ένα κομμάτι πράσινου παράδεισου σε ένα άκρως αστικό περιβάλλον.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Αρίστη ξεκίνησε από το Λονδίνο όπου σπόυδαζε culinary chef, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για σπουδές στη ζαχαροπλαστική και κατόπιν βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Εκεί ένας νέος κόσμος άνοιξε τις πόρτες του για να την υποδεχτεί. Σε μια πόλη γεμάτη υπαίθριες αγορές, βιολογικά προϊόντα, αμπελώνες και τη φιλοσοφία farm to table (από τη φάρμα στο τραπέζι μας ή αλλιώς από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση) να επικρατεί στα εστιατόρια, η Αρίστη έμαθε να αγαπάει τον εαυτό της, να τον φροντίζει και έτσι υιοθέτησε έναν πιο υγιεινό τροπο ζωής. 

Τη συναντήσαμε μια ηλιόλουστη μέρα το κτήμα της. Μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και θετική αύρα. Εκεί που τώρα βρίσκεται το Κτήμα Αρίστη πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε “τίποτα” ή μάλλον κανείς δεν εκτιμούσε αυτό που υπήρχε στα 5 στρέμματα γης… χέρσο χώμα έτοιμο να καλλιεργηθεί. Η Αρίστη κατάλαβε τις δυνατότητες και οραματίστηκε ένα χώρο φτιαγμένο με φροντίδα και αγάπη για όλη την οικογένεια.

Ήθελα να βρω έναν χώρο που να συνδυάζει την αρμονία της ψυχής με την αρμονία της φύσης μέσα στην Αθήνα. Έτσι μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να αναδομήσω με αγάπη ένα κτήμα στο Χαλάνδρι για να προσφέρω στον κόσμο την ευκαιρία να ζήσει τον συνδυασμό της αρμονίας που αναζητούσα εγώ στην καθημερινότητα μου. Να είμαι ειλικρινής δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα με το γραφειοκρατικό κομμάτι του εγχειρήματος άλλα μέσα από την επιμονή και την ανάγκη μου να ζωντανέψω το όνειρο μου…τα κατάφερα! Πιστεύω πως όταν ονειρεύεσαι κάτι που πραγματικά θες είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να καταφέρεις να το κάνεις πραγματικότητα.”

Στην οδό Πλουτάρχου και Κέας, λοιπόν, στο Χαλάνδρι μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σεμινάρια (μαγειρικής, φωτογραφίας, βιολογικής γεωργίας, δημιουργικής γραφής, θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια για την αστική καλλιέργεια, θεραπευτικού διαλογισμού – για το πλήρες πρόγραμμα δείτε εδώΣτο Κτήμα της μπορούμε να μάθουμε όλα όσα θέλουμε για την καλλιέργεια αλλά και τον μικρόκοσμο του κήπου….

Η ίδια οραματίζεται ένα κτήμα γεμάτο παιδικά χαμόγελα, μουσικές, ανθρώπους που κάνουν πικ νικ: “Θέλω με την πάροδο του χρόνου ο κόσμος να αγκαλιάσει πιο θερμά την ηρεμία, την χαρά και την θετική ενέργεια που το κτήμα προσφέρει. Καθώς ακόμα να γεμίσει με χαμόγελα μικρών παιδιών και οικογενειών όπου θα περνούν ξέγνοιαστα τις ώρες τους μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρονται, όπως εργαστήρια μαγειρικής, ζωγραφικής, καλλιέργειας και πολλών ακόμα δραστηριοτήτων. Παράλληλα το κτήμα διατίθεται για την δημιουργία μικρών εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι. Το πιο όμορφο κομμάτι του κτήματος είναι η βιολογική καλλιέργεια εποχιακών λαχανικών όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί για την προσωπική του χρήση”

Βρισκόμενη στο κτήμα και γεμάτη από τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν όλα γύρω μου, την αρμονία και την αναζωογόνηση που αισθάνεσαι με το που περάσεις την πορτα του σκέφτηκα πως είναι το ιδανικό μέρος για να διοργανώσω το επόμενο πάρτυ της κόρης μου (δημιουργικά παιχνίδια, μαγειρική, καλλιέργεια, η επαφή με τη φύση, η μουσική που κατευνάζει τις ψυχές, τα πολλά χρώματα και οι μικρές πινελιές που κάνουν τη διαφορά).

Αυτό που κέντρισε περισσότερο το δικό μου ενδιαφέρον είναι το bio basket… Η ιδέα του να γίνεται ο καταναλωτής συνδρομητής και να λαμβάνει ένα εβδομαδιαίο καλάθι με προϊόντα που καλλιεργούνται μέσα στο κτήμα. Η δυνατότητα να επιλέγω κάθε εβδομάδα  από φρέσκα, βιολογικά λαχανικά, φρούτα και βότανα εποχής, ειδικές ποικιλίες και Heirloom που θα καταφτάνουν στην πόρτα μου, εξασφαλίζοντας μου την σιγουριά της ποιότητας και της προέλευσής τους. Και όλα αυτά μόνο με την αποστολή ενός απλού email ([email protected])

Φεύγοντας από το Κτήμα Αρίστη αισθάνομαι καλύτερα, πιο ζωντανή, πιο ευδιάθετη, πιο ισορροπημένη… Σκέφτομαι την κουβέντα της Αρίστης: “έχω καταφέρει να πετύχω μικρά άλλα συγχρόνως σημαντικά πράγματα στην ζωή μου, αντιμετωπίζοντας πάντα όλες τις καταστάσεις με την πιο θετική τους πλευρά”  και δίνω υπόσχεση στον εαυτό μου να προσπαθήσω και εγώ να βλέπω μόνον τη θετική πλευρά της ζωής. Για ένα είμαι σίγουρη, στο Κτήμα Αρίστη θα επιστρέψω, την επόμενη φορά, με τα παιδιά μου…

Κτήμα Αρίστη: Πλουτάρχου & Κέας, Χαλάνδρι. ΤΚ. 152 34

Τ. +30 210 6085559 / +30 210 6833747
K. +30 6980 855 565
E. [email protected]

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES