Το κίνημα #MeToo για τη σεξουαλική παρενόχληση έγινε ήδη viral

Γενικώς & Αορίστως

Λίγα 24ωρα μετά τη δημιουργία του κινήματος μέσω των social media, το #ΜeToo, έχει ήδη γίνει viral. Στον απόηχο του σκανδάλου με τον Weinstein, το κίνημα γεννήθηκε πριν από μόλις 3 ημέρες από την ηθοποιό Alyssa Milano και έγινε απόλυτα ξεκάθαρο πως η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τη βιομηχανία του θεάματος αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο, σε οποιαδήποτε γυναίκα, από όποιονδήποτε άνδρα.

Η ηθοποιός ζήτησε με ένα tweet από κάθε γυναίκα να κάνει reply γράφοντας «Me too», εφόσον έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά κάποια στιγμή της ζωής της. Μόλις μέσα σε λίγα λεπτά, celebrities και μη, έσπευσαν να μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία.

Το Twitter αποκάλυψε στο The Atlantic πως το hashtag είχε ήδη γίνει shared 500.000 φορές μέσα σε 24 ώρες. Αν αυτός ο αριθμός μοιάζει μεγάλος, σκέψου πως είναι μόνο ένα ψήγμα του πραγματικού αριθμού των σεξουαλικών κακοποιήσεων/επιθέσεων που συμβαίνουν κάθε χρόνο.

Η Milano ξεκίνησε το hashtag με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση που συμβαίνει στην Αμερική και φαίνεται πως τα καταφέρνει. Μάλιστα, όταν η Αμερικανική Ένωση Ατομικών Ελευθεριών είδε το hashtag, σχολίασε στο Twitter: «Έτσι συμβαίνει η αλλαγή, μια γενναία φωνή κάθε φορά».

 

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES