Το Α και το Ω για την διατροφή των παιδιών είναι η ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών που προωθεί την υγιή σωματική τους ανάπτυξη.

Τώρα ,που ξεκινάει το σχολείο καθημερινή έγνοια των μαμάδων αποτελεί το κολατσιό των παιδιών, το οποίο και θα τα συνοδέψει σε κάθε καθημερινή δραστηριότητα

Για να είναι ήσυχη κάθε μαμά, θα πρέπει να είναι σίγουρη ότι το σνακ του παιδιού είναι υγιεινό, θρεπτικό αλλά και ευχάριστο στη γεύση.

Τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει να επιλέξουμε μία έτοιμη αλλά εξίσου θρεπτική λύση ;

Η αλήθεια είναι ,πως στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά έτοιμα σνακ τα οποία συχνά είναι πλούσια σε ζάχαρη και λίπος.

Θα πρέπει επομένως να προσέξουμε ,αυτό που τελικά θα επιλέξουμε να παρέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες (για σωστή ανάπτυξη) / υδατάνθρακες (για ενέργεια) και να είναι εμπλουτισμένο- με σημαντικές για την ανάπτυξη του παιδιού βιταμίνες όπως συμπλέγματος Β, D- ή λιπαρά καλής προέλευσης (για ενίσχυση μνήμης και τόνωση νευρικού συστήματος).

Ιδανική επιλογή αποτελούν τα επιδόρπια γιαουρτιού danonino, καθώς η συνταγή τους έχει αναπτυχθεί με την βοήθεια διατροφολόγων και επίσης παρέχει σημαντικά μειωμένο ποσοστό λίπους και ζάχαρης.

Παράλληλα, η σύνθεσή τους έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών σε διαφορετικές χώρες. Έτσι τα βρίσκουμε ενισχυμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού danoninο κυκλοφορούν σε αγαπημένες γεύσεις των παιδιών όπως μπανάνα, βερύκοκο και φράουλα και ανταποκρίνονται τόσο στις απαιτήσεις για μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης από μικρές ηλικίες όσο και στις γευστικές απαιτήσεις των παιδιών.

Βένια Στίβακτα
Βένια Στίβακτα
Nutrition Expert
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES