Nutella Cheescake

Μαγειρευουμε

Η Κατερίνα Βνάτσιου έγραψε στην Athens Voice μία συνταγή για Cheescake με Nutella. Όπως ήταν φυσικό, δε θα μπορούσαμε να την προσπεράσουμε και να μην τη φτιάξουμε και εμείς με τη σειρά μας. Το αποτέλεσμα; Ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά που θα φας ποτέ. Αν φυσικά λατρεύεις και ζεις για τη Nutella και το Cheescake, όπως εγώ.

Η συνταγή της Κατερίνας Βνάτσιου:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

250 γρ. μπισκότα digestive

75 γρ. βούτυρο

1 βαζάκι Nutella των 400 γρ.

100 γρ. ψιλοκομμένα και καβουρντισμένα φουντούκια

500 γρ. τυρί κρέμα

60 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και μετά τα χτυπάμε καλά στο μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας Nutella και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μούλτι 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και με την πίσω μεριά ενός κουταλιού το πιέζουμε έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός. Έπειτα προσθέτουμε και την υπόλοιπη Nutella και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα με τη Nutella ομοιόμορφα πάνω στη βάση. Χτυπάμε στο μούλτι και τα υπόλοιπα φουντούκια και πασπαλίζουμε τα θρύμματα πάνω από το cheesecake. Σκεπάζουμε το cheesecake και το τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

TIP

Για ακόμα περισσότερη γεύση (και αλητεία) μπορούμε να τρίψουμε μαζί με τα φουντούκια και λίγα κομματάκια Ferrero Rocher.

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES