Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η αγάπη μίας μαμάς για το παιδί της;

Παιδιά

4moms team , 09-09-2017

Αν κάναμε ένα γκάλοπ και ρωτούσαμε τις αναγνώστριες μας “ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή σας”, σίγουρα η πλειοψηφία θα μας απαντούσατε η γέννηση του παιδιού σας. Η στιγμή αυτή που μία μαγική σχέση γεννιέται, μια σχέση που κανείς δε μπορεί να εξηγήσει. Μετά από αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητες αντιστρέφονται και πλέον το μικρό σας είναι στην πρώτη γραμμή. Κάθε σας μέρα είναι μία συνεχής προσπάθεια να του προσφέρετε όλα όσα θέλει και η μεγαλύτερη χαρά σας έρχεται όταν το καταφέρνετε. Ειδικά όταν σας λέει “Σε ευχαριστώ μαμά, σε αγαπώ πολύ” η καρδιά σας χτυπάει πιο δυνατά και γεμίζετε ευτυχία. Έτσι δεν είναι;

Και καθώς η φαντασία κάθε παιδιού τρέχει με απίστευτους ρυθμούς, ξέρετε ότι μπορεί να σας ζητήσει το οτιδήποτε, κάτι που μπορεί εσείς να μην είχατε φανταστεί ποτέ. Αν έχετε παιδιά, ξέρετε επίσης ότι οτιδήποτε και να σας ζητήσει το μικρό σας, όσο παράλογο κι αν είναι, θα θελήσετε να κινήσετε γη και ουρανό για να του το προσφέρετε. Όπως φαίνεται, το γνωρίζει και η Amita!

Η ιστορία της Φωτεινής και του Στάθη

Διαβάζοντας την ιστορία της Φωτεινής και του Στάθη συγκινηθήκαμε πολύ γιατί όντας και εμείς μαμάδες ξέρουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Φωτεινή να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του γιου της. Φανταστείτε την ικανοποίηση και την ευτυχία που ένιωσε βλέποντας στα μάτια του παιδιού της, τον ενθουσιασμό και την υπέρμετρη χαρά της εκπλήρωσης του ονείρου του…

Για να πιάσουμε την ιστορία όμως από την αρχή… Αρκετά παιδάκια σε μικρή ηλικία έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στους δεινόσαυρους- όσες έχετε αγοράκια σίγουρα συμφωνείτε! Έτσι και ο 6χρονος Στάθης, που τελείωσε φέτος την Α’ Δημοτικού, έχει λατρεία με αυτούς από 3 ετών. Από το προνήπιο ακόμη, όπως χαρακτηριστικά είπε η μητέρα του, ήταν μονίμως με ένα πλαστικό δεινοσαυράκι στο χέρι, ενώ, κάθε φορά που κάποιος τον ρωτάει τι θα γίνει όταν μεγαλώσει εκείνος απαντάει δυνατά «κτηνίατρος», για να φροντίζει όλα τα ζώα του κόσμου! Η μητέρα του, ήθελε πάρα πολύ να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά με μεγάλη λύπη θεωρούσε ότι δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει την επιθυμία του γιου της καθώς τα ωράρια στο Μουσείο δεν εξυπηρετούσαν τις καθημερινές, και τα Σαββατοκύριακα που ο Στάθης δεν έχει σχολείο το Μουσείο είναι κλειστό.

Μια μέρα η Φωτεινή «έπεσε» πάνω σε μία διαφήμιση για την πλατφόρμα της Amita www.apoagapi.gr, η οποία πραγματοποιεί τις ευχές των μαμάδων και των παιδιών τους, τις ευχές εκείνες που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν από μία μαμά, όση δύναμη κι αν έχει. Η Φωτεινή σκέφτηκε ότι δεν έχει κάτι να χάσει και αμέσως μπήκε στην πλατφόρμα για να ζητήσει από την Amita αυτό που ζήταγε και από την ίδια ο Στάθης καθημερινά, να δει από κοντά δεινόσαυρους!

Και το αποτέλεσμα; Μαγικό!

 Η Amita άκουσε την ευχή της Φωτεινής και χάρισε στον μικρό Στάθη μία επίσκεψη με αποκλειστική ξενάγηση στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μόνο για εκείνον! Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, το Μουσείο άνοιξε μόνο για τον Στάθη, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους και ενθουσιάστηκε που για πρώτη φορά είδε από κοντά τους τεράστιους δεινόσαυρους που είχε δει μόνο σε ντοκιμαντέρ. Έτρεχε πάνω κάτω, χειροκροτούσε από τον ενθουσιασμό του και η μαμά του ένιωθε την ίδια ευτυχία με εκείνον, κάθε φορά που ένα χαμόγελο έσκαγε στα χείλη του.

Η έκπληξη όμως δεν τελείωσε εκεί!

Η Amita, θέλοντας να προσφέρει στον μικρό Στάθη ακόμη περισσότερα, του χάρισε και ένα ταξίδι μαζί με τη μητέρα του, στο Λονδίνο, για να επισκεφτούν το κορυφαίο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα σπουδαιότερα και παγκοσμίου φήμης μουσεία, με συλλογή από περίπου 80 εκατομμύρια εκθέματα! Η μαμά του Στάθη κράτησε μυστική τη δεύτερη έκπληξη και μόλις του την ανακοίνωσε εκείνος πέταξε από τη χαρά του! Την ημέρα της επίσκεψης ο Στάθης δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του! Η περιγραφή της μητέρας του τα λέει όλα: «Ήταν ενθουσιασμένος όταν μπήκαμε μέσα. Η αποκάλυψη του Στεγόσαυρου – ενός από τα σημαντικότερα εκθέματα- είχε κανονισθεί να γίνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Στάθης στήθηκε μπροστά του με τα μάτια κλειστά και την πλάτη γυρισμένη. Μετρήσαμε 3,2,1 και γύρισε. Έπρεπε να δείτε την έκφρασή του! Τρελάθηκε από τη χαρά του!». Μία εμπειρία που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη! Ο Στάθης επέστρεψε στην Ελλάδα με τις ωραιότερες αναμνήσεις αλλά και τα απαραίτητα αναμνηστικά δεινοσαυράκια, για να μοιραστεί την εμπειρία με τους φίλους του, και να μεγαλώσει τη συλλογή του.

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να προσφέρουμε στα παιδιά μας όλα όσα επιθυμούν. Έχουμε όμως πάντα στο πλευρό μας έναν σύμμαχο, την Amita! Αν θέλετε κι εσείς να χαρίσετε στο παιδί σας μία εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, μπείτε στην πλατφόρμα apoagapi.gr και μπορεί να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί του ξεχωριστές στιγμές χαράς!

 Γιατί δεν υπάρχουν όρια στο που μπορεί να φτάσει μια μαμά για το παιδί της. Δεν υπάρχουν όρια στο που μπορεί να φτάσει η Amita για να βγει αληθινό ένα παιδικό όνειρο… #apoagapi.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES