Μια έρευνα για τα “μέλη” no bra club

Γυναικα

4moms team , 20-06-2017

Οι γυναίκες που δεν φορούν σουτιέν έχουν πιο στητό, πιο σφριγηλό στήθος και η ποιότητα του δέρματός τους είναι καλύτερη, σύμφωνα με νέα έρευνα Γάλλων επιστημόνων.

Ο καθηγητής Jean-Denis Rouillon για 15 χρόνια μελέτησε 130 γυναίκες που είχαν διαφορετικό μέγεθος στήθους, με σκοπό να δεί εάν η απουσία του σουτιέν επιβαρύνει ή βελτιώνει το στήθος τους. Σε όλες τις γυναίκες είχε δοθεί η οδηγία να μη φορούν σουτιέν, από λίγους μήνες μέχρι αρκετά χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο καθηγητής Ruillon έκανε συνεχείς μετρήσεις και κατέγραφε τις αντιδράσεις των γυναικών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του, λοιπόν, τα σουτιένδεν είναι απαραίτητα ενώ μπορεί και «να περιορίζουν την ανάπτυξη των υποστηρικτικών ιστών» και υποστηρίζει ότι φορώντας σουτιέν το στήθος «κρεμάει» γρηγορότερα.

Ο καθηγητής ισχυρίζεται πως η απουσία του σουτιέν διατηρεί το στήθος σε φόρμα ενώ προστατεύει και από πόνους στη μέση.  «Η απόφαση κάποιας γυναίκας να μη φοράει σουτιέν έχει να κάνει με την άνεση και την αισθητική της.  Αντίθετα με όσα πιστεύει ο κόσμος, το στήθος δεν «πέφτει», αλλά γίνεται πιο σφριγηλό και στητό!»

Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα το 42% είπε πως ένιωθε άβολα χωρίς σουτιέν για τους πρώτους 3 μήνες αλά στη συνέχεια το συνήθισαν. Δεν ενοχλήθηκαν σε καμία καθημερινή τους δραστηριότητα ούτε ένιωσαν πόνο ή δυσφορία, ακόμη κι όταν έκαναν κάποιοα αθλητική δραστηριότητα.

Παρά τη μελέτη, ο καθηγητής Rouillon δεν προτείνει στις γυναίκες να πετάξουν τα σουτιέν τους! Τουλάχιστον όχι ακόμα!

Όπως λέει, χρειάζεται να γίνουν περεταίρω μελέτες ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι μακροχρόνια δεν υπάρχουν βλαβερές επιπτώσεις από τη μη χρήση σουτιέν. Άλλωστε, σε παλαιότερη μελέτη, είχε διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες που αθλούνται και δεν φορούν σουτιέν μπορεί να τραυματίζουν τους ιστούς στην περιοχή του στήθους. Οι συνδέσμοι που στηρίζουν το στήθος δεν είναι ελαστικοί, και μπορεί κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης και αναπηδήσεων, να τεντωθούν,να τραυματιστούν και η βλάβη τότε θα είναι μή αναστρέψιμη.

 

Πηγή: www.healthpress.gr

Image Credits: Μπλούζα απο την συλλογή www.lahanaswim.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES