«Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα.” #ΣαιντΕξυπερύ

 Κάπου ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα κρύβεται η χώρα των ονείρων.  H “Dreamland”, εκεί που αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια, είναι και ο καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζει τη δική της ιστορία η Μάσα Φασούλα. Μια ιστορία προσωπική, δυνατή και γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της και μιλάει για τη δύναμη της φαντασίας, για τα μικρά καθημερινά πράγματα που μπορούν να γίνουν ιαματικά.

 Αυτή είναι η ιστορία του δικού της Γιάννη. Του γιου της Μάσας και του Παναγιώτη Φασουλα που πέρασε τη δική του περιπέτεια υγείας. Σε αυτήν την ιστορία, όμως, μπορεί ο καθένας να “δει” τον εαυτό του. Γιατί η Μάσα μιλάει για τη δύναμη της αγάπης, της φιλίας, τη δύναμη της πίστης στον ίδιο μας τον εαυτό.

 Η ιδέα για να γράψει το βιβλίο ξεκίνησε παράλληλα με την περιπέτεια του Γιάννη.

«Ήταν 5 χρονών ο Γιάννης όταν ξεκίνησαν οι ατέλειωτες ώρες παραμονής στο νοσοκομείο. Αυτό το βιβλίο ωρίμασε μαζί μου. Έχει μεγάλη ιστορία και χρόνο πίσω του… ξεκίνησε πριν  σχεδόν 12 χρόνια. Όταν τελείωσε και, αφού είχαμε φύγει για Αμερική όπου νοσηλευόταν ο γιος μου, πήρε την τελκή μορφή και δημοσιευθηκε αρχικώς εκεί. Τότε κάναμε δωρεά 2000 βιβλία στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Γιάννης. Όταν γυρίσαμε στην Ελλάδα ήθελα να το εκδώσω και εδώ για να μπορώ να μοιραστώ αυτή την ιστορία και στη χώρα μου. Το 2010, όμως, δεν ήταν μια καλή εποχή λόγω κρίσης. Σταδιακά και κυνηγώντας το όνειρο βρήκα συνοδοιπόρο την Ελληνοεκδοτική που κατάλαβε το όραμα μου και πίστεψε στη δύναμη της ιστορίας μου. Μετά από αρκετή δουλειά, σχεδόν ενός έτους, είδα το βιβλίο επιτέλους στα ράφια των βιβλιοπωλείων.»

Το βιβλίο  όσο παράδοξο και εάν ακούγεται εξιστορεί μια αισιόδοξη ιστορία.

 Η ίδια η Μάσα έχει ως στόχο να περάσει μηνύματα και έννοιες που ίσως μέσα στην καθημερινή παραζάλη, στην ταχύτητα της ζωής έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα.

 «Το βιβλίο είναι ένα από τα πρωταρχικά εργαλεία για ένα παιδί να γνωρίσει κόσμους μαγικούς και να αναπτύξει τη φαντασία του. Τα παιδιά δεν διαβάζουν δυστυχώς όπως παλιά. Και μέσα από αυτό το βιβλίο ένα παιδί θα μείνει με ένα συναίσθημα ευχάριστο, με ένα συναίσθημα αισιοδοξίας και χαράς. Μπορεί μέσα στις σελίδες του να «κρύβει» μια δοκιμασία αλλά ο καθενάς μας περνάει από τις δικές του δοκιμασίες και στόχος μου είναι μέσα από τις γραμμές του βιβλίου να καταλάβουμε πως υπάρχει διέξοδος… η φιλία, η πίστη, η αισιόδοξη ματιά. Όλα αυτά που μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μικρές ή μεγάλες, να είμαστε δυνατοί και ευτυχισμένοι.»

Η Μάσα πιστεύει στην δύναμη που έχουμε μέσα μας. «Τα παιδιά είναι πιο δυνατά από ότι νομίζουμε και υποτιμάμε την ικανότητα ενός παιδιού να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις γύρω του. Αυτό που βλέπουν, αυτό που νοιώθουν, αυτό που αισθάνονται. Είναι πιο αγνά, δεν έχουν δεύτερες σκέψεις.»

 Αξίζει να σταθεί κανείς και στην εικονογράφηση… Η δουλειά της Μαριάννας Φραγκούλη είναι εξαιρετική αναδεικνύοντας την ιστορία, τους χαρακτήρες και τα συναισθήματα μέσα από υπέροχα χρώματα και σχέδια. Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

 “Ναι είμαι σίγουρος. Συμβαίνουν και μαγικά πράγματα! Πράγματα που όταν είσαι μικρός, δεν μπορείς να τα πεις εύκολα στους μεγάλους. Φοβασαι πως δεν θα σε πιστέψουν. Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ πριν από πολλά χρόνια. Ήταν αφάνταστα φανταστικό και νομίζω πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ… Άνοιξε το βιβλίο… Ακούς τα τα τραγούδια και τα χαχανητά από την DreamLand; Είσαι έτοιμος για τη μεγάλη περιπέτεια;”

 Άνοιξε τις σελίδες του βιβλίου της Μάσα Φασούλα και θα ζήσεις και εσύ τη δική σου περιπέτεια… 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES