Είσαι πάνω από 40, ανύπαντρη και χωρίς παιδιά & δεν ντρέπεσαι;

Γυναικα

4moms team , 25-05-2017

Στερεότυπα, κοινωνικές συμβάσεις, εικόνες που έχεις συνηθίσει και καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις μια ταύτιση και ίσως μια ανούσια “ασφάλεια”. Η εικόνα μιας γυναίκας στα σαράντα με ένα 10χρονο παιδί στο χέρι, οικεία και “νόρμαλ”. Τί γίνεται όμως αν δεν τα φέρει έτσι; Εάν εσύ δεν ήθελες να τα φέρει έτσι ή δεν έτυχε να βρεθεί ο κατάλληλος μελλοντικός πατέρας; Πανικός, απομάκρυνση, εξοβελισμός από την θεάρεστη κανονικότητρα και ευτυχία που φωνάζουν όλοι και όλα;

Η Κim δεν φανταζόταν ότι θα αποκτούσε παιδί. Αγαπούσε τα παιδιά, όμως η προσωπική της ζωή δεν «εξασφάλιζε» τις συνθήκες που η ίδια ήθελε για να κάνει οικογένεια. 

«Όταν είσαι 44 ετών και δεν είσαι παντρεμένη, ο κόσμος σε ρωτάει τι έχει πάει στραβά μ’ εσένα. Όταν ήμουν 44, ας πούμε ότι ζούσα την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής μου». H Kim ήταν για περίπου 11 χρόνια σε μία on-off σχέση από αυτές που επιζούν στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, αλλά δεν οδηγούν ποτέ πουθενά. Τον έρωτα της ζωής της τον γνώρισε στα 48 της και αποφάσισε να γίνει μητέρα στα 53 της. Η υπέροχη ιστορία της -εν συντομία- αποδεικνύει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις επιθυμίες μιας γυναίκας είναι τα ίδια τα κοινωνικά στερεότυπα. 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES