Η γρήγορη λεπτή τυρόπιτα from Giannena

Μαγειρευουμε

4moms team , 19-04-2017

Θα την έχετε ακούσει σαν ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα και είναι το πρόχειρο φαγητό των οικογενειών στην Ήπειρο. Φτιάχνεται γρήγορα με πολύ απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας και δεν θα σας κουράσει καθόλου.

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι γοχ

2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες

1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

4 αυγά

300 γρ. φέτα

Πιπέρι

Ελαιόλαδο και 1 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αλεύρι με το γάλα, το γιαούρτι και τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, παίρνοντας έναν πηχτό χυλό. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που το έχουμε καλολαδώσει. Το πάχος του χυλού δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 2 πόντους. Η ζυμαρόπιτα πρέπει να είναι λεπτή κι αυτό κάνει κάθε μπουκιά πιο νόστιμη.

Από πάνω τρίβουμε τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Τέλος, σκορπίζουμε την κουταλιά του βουτύρου σε διάφορα σημεία του ταψιού. Ψήνουμε χαμηλά στον φούρνο για μισή ώρα περίπου.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES