Οι τροφές που κάνουν πιο ελκυστικούς τους άντρες

Διατροφή

4moms team , 10-01-2017

Οι γυναίκες προτιμούν τη μυρωδιά των ανθρώπων που η διατροφή τους είναι πλούσιες σε ορισμένες τροφές, συμπεριλαμβανομένων το σκόρδο!

Όταν πρόκειται για την αγάπη της ζωής μας, η επίδραση της διατροφής πολλές φορές μας φορτώνει παραπανίσια κιλά. Επίσης οι τροφές που τρώμε μπορούν να επηρεάζουν θετικά το πώς μυρίζει το σώμα μας στο αντίθετο φύλο. Οι επιστήμονες έχουν από καιρό παρατηρήσει μια τέτοια σχέση με την έρευνα σε θηλυκές σαλαμάνδρες! που έλκονται από άνδρες που η διατροφή τους είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κάτι παρόμοιο μπορεί να είναι αλήθεια και για τους ανθρώπους, βάση κάποιων προκαταρκτικών μελετών.

Σε μια σειρά πειραμάτων που δημοσιεύθηκε το 2016 στο Appetite, 42 άνδρες έφαγαν ωμό σκόρδο ή κατάπιαν κάψουλες σκόρδου και στη συνέχεια έβαλαν βαμβάκι κάτω από τις μασχάλες τους για 12 ώρες. Οι ίδιες άνδρες έβαλαν επίσης βαμβάκι στις μασχάλες τους μετά απο μια μέρα που η διατροφή τους δεν περιλάμβανε σκόρδο. Αργότερα τα πικάντικα δείγματα αξιολογήθηκαν από 14 γυναίκες, οι οποίες συλλογικά βαθμολόγησαν την οσμή του σώματος που έφαγε σκόρδο ως πιο ευχάριστη, ελκυστική και αρσενική σε σύγκριση με εκείνη των ανδρών που δεν κατανάλωσαν σκόρδο. Οι άνδρες έπρεπε να είχαν φάει τουλάχιστον τέσσερις σκελίδες ή μια κάψουλα με εκχύλισμα σκόρδου 1.000 milligram για να είναι μετρήσιμο το αποτέλεσμα. Επειδή το σκόρδο αυξάνει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στο σώμα και σκοτώνει επιβλαβή βακτήρια, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο ιδρώτας μας μυρίζει, υποθέτουν οι ερευνητές. “Η μυρωδιά του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εύρεση συντρόφου για τις γυναίκες, η οποία μπορεί να εξασφαλίζεται απο την ποιότητα των τροφίμων», λέει ο Jitka Fialová απο το Πανεπιστημίο Charles  στην Πράγα, επικεφαλής συγγραφέας της παραπάνω μελέτης.

Το σκόρδο δεν είναι το μόνο τρόφιμο που μπορεί να ενισχύσει το σεξαπίλ ενός άνδρα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2016 στο Evolution and Human Behavior, οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου Macquarie στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, έβαλαν αρκετές γυναίκες να βαθμολογήσουν τη μυρωδιά της T-shirts που φορέθηκαν από 43 άνδρες για 24 ώρες. Οι άνδρες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τα τρόφιμα που έφαγαν, και οι ερευνητές μέτρησαν την κιτρινίλα του δέρματος των ανδρών για να μετρήσουν την κατανάλωση καροτενοειδών με τις χρωστικές ουσίες που βρέθηκαν σε λαχανικά και φρούτα, όπως κολοκύθες, καρότα ή βερίκοκα. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα καροτενοειδή που προκαλούν το κιτρινωπό δέρμα είναι οπτικά πιο ελκυστική για τους δυνητικούς συντρόφους, τουλάχιστον μεταξύ των Καυκασίων. Σε αυτή τη μελέτη, οι γυναίκες ανέφεραν ότι η μυρωδιά των ανδρών που είχαν διατροφή πλούσια σε καροτενοειδών ήταν πιο φρουτώδες, γλυκιά και ιδιαίτερα ευχάριστη. 

Και φυσικά τα απλά ερωτήματα απο κοινούς θνητούς:

Πόσο σύντομα πριν από το ραντεβού θα πρέπει να καταναλωθεί το σκόρδο;

Πρόκεται πραγματικά να επηρεάσει το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα;

Οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες που τρώνε σκόρδο ελκυστικές;

Δεν έχουν δωθεί απαντήσεις στα παραπάνω. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ανάσα με άρωμα σκόρδου δεν είναι καθόλου αφροδισιακή….

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES