Monkey Bread: Το cake που κόβεται με το χέρι

Μαγειρευουμε

4moms team , 10-01-2017

Υλικά για τη ζύμη

250 ml γάλα

1 φακελάκι μαγιά

85 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

60 γρ βούτυρο

1 βανίλια σκόνη

1 αυγό

1 κ.τ.γ κανέλα

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

p.s. Μπορείτε να πάρετε και έτοιμη ζύμη ψυγείου για εξοικονόμηση χρόνου – 4 πακέτα θα χρειαστείτε 

Υπόλοιπα Υλικά

150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

50 γρ ζάχαρη μαύρη

80 γρ λιωμένο βούτυρο

1 κ.τ.γ κανέλα

Κορινθιακές σταφίδες

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το γάλα και το αφήνετε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το βούτυρο, το αυγό και τη βανίλια με το σύρμα για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια βάλτε τον γάντζο και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά (αν κολλάει προσθέστε 2 κ.τ.σ αλεύρι).

Λαδώστε ένα μπολ και βάλτε στην άκρη τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα για 1h. Όσο περιμένετε τη ζύμη σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά για το πανάρισμα εκτός από το βούτυρο. Λιώστε το βούτυρο στο μπρίκι.

Όταν περάσει 1h, κόψτε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και περάστε τις διαδοχικά από το βούτυρο & από το μείγμα της ζάχαρης. Γεμίστε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα κέικ με τα μπαλάκια βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο. Ανάμεσά στους μπορείτε να ρίχνετε και λίγες σταφίδες. 

Αφήστε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά για 40 λεπτά περίπου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και ξεφορμάρετε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES