Κάντε διαλογισμό, όχι δίαιτα

Διατροφή

Είναι αλήθεια πως στις δίαιτες επικρατούν μόδες. Η Άτκινς, η Dukan αλλά και τόσες άλλες πήραν το όνομα του δημιουργού τους, τον έκαναν ζάμπλουτο και στην μεγάλη πλειοψηφία τους άφησαν τους πιστούς τους απογοητευμένους.

Η ομάδα διαλογισμού στο Mohonk Mountain House προσπάθησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Απογοητευμένοι από τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες απώλειας βάρους είπε για ένα Σαββατοκύριακο να εφαρμόσει τον διαλογισμό στην μάχη με το ψυγείο. Το ονόμασε Never Diet again και ο συλλογισμός πήγαινε ως εξής. Ποιοι είναι οι λόγοι που μας κάνουν να τρώμε; H πείνα, το στρες, η θλίψη, η πλήξη. Ο διαλογισμός κρατά μόνο την πείνα -την μόνη δικαιολογημένη αιτία για να φάει κανείς- και προσπαθεί να απαλλάξει τον νου από τα υπόλοιπα. καθαρίζοντας το μυαλό και κάνοντας το να συγκεντρώνεται μόνο στο τώρα. Όταν απαλλαγείς από τις περιττές σκέψεις και μπορέσεις να είσαι απολύτως παρών στην στιγμή τότε θα βρεις την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να πεις. “Δεν λέει πουθενά, τα έκανα θάλασσα ας φάω ένα γλυκό”.

Τα μέλη της ομάδας είχαν να αντιμετωπίσουν έναν ελκυστικό πλούσιο μπουφέ και να τον προσπεράσουν. Αυτό που σε εμάς τους κοινούς θνητούς μοιάζει με βασανιστήριο σε εκείνους μοιάζει με ευκαιρία για βελτίωση. Το “μενού” συνεχίστηκε με εξομολογήσεις και συγκεκριμένα με μια full time μαμά να κλαίει καθώς διηγούνταν πως το προηγούμενο βράδυ είχε δυσκολευτεί πάρα πολύ να μην καταβροχθίσει μια τάρτα. Το μότο του διαλογισμού είναι να αφήσουμε τις αρνητικές φωνές που ακούμε στο κεφάλι μας και απλώς να πούμε: Είμαι ένας άνθρωπος που ακούω το σώμα μου. Που μπορώ να αφήσω φαγητό στο πιάτο μου. Είμαι ένας άνθρωπος που προσέχω τον εαυτό μου. Αυτός είναι ο νέος αναλλακτικός τρόπος να κρατιόμαστε σε φόρμα. Ομμμμ!

 

Πηγή: marieclaire.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES