Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ήταν γεμάτο συναίσθημα για την Μαρία Λεμονιά

Mama's Top

Η Μαρία Λεμονιά μέσα απο έναν ψυχρό υπολογιστή κατάφερε να με συγκινήσει…Μιλώντας για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς,για την αγάπη της μαμάς που όσο κι αν μεγαλώνουν τα παιδιά, είναι μαγική,αναντικατάστατη όπως ακριβώς λέει, με τον γλυκό χιουμοριστικό τρόπο που μόνο η Μαρία ξέρει…

 

“Χθες η μητέρα μου, μου εξομολογήθηκε ότι η φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς ήταν μια από τις ωραιότερες της ζωής της. Το σύμπαν βοήθησε σ΄αυτό. Είχα δύο προσκλήσεις από τους ανθρώπους του Παλλάς, για την πρεμιέρα Μαρινέλλα –Ζαχαράτος και απευθύνθηκα σε φίλους που αισθάνθηκαν ότι πιεζόντουσαν στην προετοιμασία για το ρεβεγιόν. Το σύμπαν μου στέλνει μήνυμα σκέφτηκα κι είπα στην μάνα να ετοιμαστεί γιατί θα έχουμε έξοδο.
Η παράσταση αργούσε, εγώ είχα ραντεβού στο Zonars, της είπα να μου κάνει ένα τηλέφωνο όταν θα τελείωνε να την βάλω σε ένα ταξί μια και δεν της αρέσει το ξενύχτι να γυρίσει στο σπίτι. Σκεφτόμουν ότι και για εμένα ήταν μια ωραία Πρωτοχρονιά γιατί μετά από χρόνια είχα την δυνατότητα να ευχαριστήσω με τον τρόπο μου , έναν άνθρωπο που συντέλεσε σ΄αυτό που είμαι σήμερα.

Έναν άνθρωπο που θυσίασε την καριέρα του για τα παιδιά του, μια γυναίκα που όταν οι άλλοι μου έλεγαν δεν μπορείς, εκείνη με έπειθε ότι μπορώ, που με έκανε δυνατή, που με γέμισε αγάπη που μου δόμησε με τον καλύτερο τρόπο τα τουβλάκια της ψυχής μου.

Αυτός που πήρε αγάπη από την ΜΑΝΑ του μπορεί να δώσει αγάπη , γιατί η αγάπη είναι γνώριμος κωδικός και δεν ψάχνει την άκρη της ούτε σε ψυχολόγους , ούτε σε ψυχοθεραπευτές, ούτε σε θρησκείες και σε εναλλακτικά συστήματα. Θυμάμαι μια φίλη που γέννησε πρόωρα και ο γιατρός την συμβούλευσε να πηγαίνει κάθε ημέρα στο μαιευτήριο , να παίρνει το μωρό από την θερμοκοιτίδα και να το αγκαλιάζει για δύο ώρες για να νοιώθει την αγάπη.

Η αγάπη της μάνας, είναι μαγική, τρυφερή , ουσιαστική και αναντικατάστατη.

Προχθές την ώρα που ο φίλος μου ο Βασίλης , καταξιωμένος στον χώρο του, έκοβε την βασιλόπιτα και όλοι ψάχναμε εναγωνίως το φλουρί, τον πήρε η μάνα του για να τον ρωτήσει αν άρεσαν οι λαχανοντολμάδες που μας μαγείρεψε. Σκάσαμε στα γέλια αλλά όλοι συμφωνήσαμε. Η αγάπη της μάνας είναι συγκινητική, ουσιαστική και γλυκιά σαν ένα βάζο ΜΕΡΕΝΤΑ!!”

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES