Μίνι ντόνατ με κολοκύθα & κανέλα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

 

 

Για 24 μινι ντονατς

Υλικά

1 ¾ κούπες αλεύρι

1 ½ κ.γλ. μπεϊκιν πάουντερ

½ κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. κανέλα

½ κ. γλ. Μοσχοκάρυδο

1/8 κ. γλ. Γαρύφαλλο

1/3 κούπας φυτικό λάδι (ηλιέλαιο)

½ κούπα καφέ ζάχαρη

1 αυγό

1 ½ κ.γλ βανίλια

¾ κούπα βρασμένη κίτρινη κολοκύθα ή από κονσέρβα

½ κούπα γάλα

Για την επικάλυψη

½ κούπα βούτυρο λιωμένο

2/3 κούπας ζάχαρη

1-2 κ.σ.. κανέλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί για ντόνατ και εάν δεν έχετε μπορείτε να βουτυρώσετε μικρές φόρμες για κεκάκια.

Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε με μίξερ χεριού ή κανονικό το λάδι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, την κολοκύθα και το γάλα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Σιγά-σιγά προσθέστε και το μείγμα με το αλεύρι.

Βάλτε το μείγμα στις ειδικές θήκες του δίσκου ψησίματος ή στις φόρμες για κεκάκια. Ψήστε το για 8-9 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα. Όταν τα ντόνατ ή τα κεκάκια είναι ζεστά αλλά οχι καυτά βουτήξτε τα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρη/κανέλα.

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…