Μίνι ντόνατ με κολοκύθα & κανέλα

Μαγειρευουμε

 

 

 

Για 24 μινι ντονατς

Υλικά

1 ¾ κούπες αλεύρι

1 ½ κ.γλ. μπεϊκιν πάουντερ

½ κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. κανέλα

½ κ. γλ. Μοσχοκάρυδο

1/8 κ. γλ. Γαρύφαλλο

1/3 κούπας φυτικό λάδι (ηλιέλαιο)

½ κούπα καφέ ζάχαρη

1 αυγό

1 ½ κ.γλ βανίλια

¾ κούπα βρασμένη κίτρινη κολοκύθα ή από κονσέρβα

½ κούπα γάλα

Για την επικάλυψη

½ κούπα βούτυρο λιωμένο

2/3 κούπας ζάχαρη

1-2 κ.σ.. κανέλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί για ντόνατ και εάν δεν έχετε μπορείτε να βουτυρώσετε μικρές φόρμες για κεκάκια.

Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ, το αλάτι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε με μίξερ χεριού ή κανονικό το λάδι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, την κολοκύθα και το γάλα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Σιγά-σιγά προσθέστε και το μείγμα με το αλεύρι.

Βάλτε το μείγμα στις ειδικές θήκες του δίσκου ψησίματος ή στις φόρμες για κεκάκια. Ψήστε το για 8-9 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Εν τω μεταξύ ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα. Όταν τα ντόνατ ή τα κεκάκια είναι ζεστά αλλά οχι καυτά βουτήξτε τα πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα ζάχαρη/κανέλα.

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES