Φάε σωστά, σερβιρέ το με τρόπο…

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Ένα μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα παιδιά μας είναι το πως θα τα πείσουμε να τρώνε υγιεινά.Σκέφτηκα λοιπόν να σας παρουσιάσω 5 τρόπους που ξεγελώ εγώ τα δικά μου..

1.Μην προσπαθείτε να τα εντυπωσιάσετε λεγοντάς τους ότι σήμερα θα φάμε κάτι φανταστικό που δεν έχεις ξαναδικιμάσει και θα ξετρελλαθείς..Τα παιδιά δεν είναι χαζά.Θα καταλάβουν αμέσως τη παγίδα.Απλά μόλις ετοιμάσεις το πιάτο το αφήνεις αμέριμνη στο τραπέζι για να το επεξεργαστεί.

2.Σέρβιρέ το με τρόπο..Φτιάχνεις φακές ή σαλάτα και τρέμεις στην ιδέα του τι θ ακούσεις μόλις δούν το φαγητό;Σκέψου τι ωραία θα το “πλάσσαρες ¨το πιατάκι,π.χ με μια Barbie ή ένα αυτοκινητάκι ή τέλος πάντων ένα απο τα παιχνίδια του, που τρελλαίνονται για φακές κ.λ.π

 

3.Έτσι είσαι;Δε τρώς τίποτα σωστό; Θα σε φτιάξω εγώ..Βάλε πλώρη για το σχέδιο,¨ ρίχνουμε στο φαγητό κάτι υγιεεινό χωρίς να το πάρει χαμπάρι” πχ εγώ ,σε όλες τις σούπες ή όσπρια βάζω βρώμη.

4.Μην του εξηγείς για τη χοληστερόλη,για τα λίπη κλπ, στη παρούσα φάση δεν τα ενδιαφέρει καθόλου,δοκίμασε τη μέθοδο “αν το φας σου δίνει ενέργεια για να σκαρφαλώσεις,ή για να βάλεις γκόλ..”

5.Για το τέλος κορίτσια σας λέω ένα πράγμα, αν εμείς τρώμε πατάτες τηγανιτές ,είναι δυνατόν τα παιδιά μας να τρώνε βρώμη;

Για σκέψου το

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”