Καραμελωμένη πανσέτα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δείπνο μας. Είναι η τέλεια και εύκολη συνταγή για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Θα το φτιάξετε εύκολα και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Μια συνταγή του Γιώργου Τσούλη που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικα:
1 kg. Πανσετα με το δερμα της χωρις κοκκαλο
4-5κγ ηλιελαιο
Αλατι-πιπερι
1 κρεμμυδι κομμενο στα 8
2σκ. Σκορδο σπασμενες
3 φυλλα δαφνης
10 κλ. Θυμαρι
Για το γλασσο:
250γρ.μελι
2 φυλλα δαφνης
1 1/2 κγ κολιανδρο σπορους
3-4 αστεροειδεις γλυκανισους
5 κλ. Θυμαρι
Εκτελεση:
Παίρνουμε ενα κοφτερο μαχαιρι και χαρασουμε διαγωνια και ξανα διαγωνια ωστε να σχηματισουμε διαμαντια στο δερμα της πανσετας. Το βαθος πρεπει να ειναι 3-4 χιλιοστα. Χαρασουμε με τον ιδιο τροπο και την απο κατω μερια. Ριχνουμε ηλιαιλεο στο δερμα της πανσετας και απλωνουμε με τα χερια ωστε να παει παντου. Ριχνουμε αλατι και πιπερι και στο δερμα και στο στο κρες της πανσετας. Περνουμε ενα ταψι του φουρνου και ριχνουμε το κρεμμυδι το σκορδο το θυμαρι και τη δαφνη. Ριχνουμε λιγο νερο καο τοποθετουμε απο πανω μια σχαρα απο πανω βαζουμε τη πανσετα με το δερμα προς τα πανω και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 230 βαθμους για μιση ωρα. Επειτα χαμηλωνουμε το φουρνο στους 170 βαθμους χωρις να ανοιξουμε τη πορτα του φουρνου και ψηνουμε για 1 ωρα και 30 λεπτα. Μολις ειναι ετοιμη αφαιρουμε απ το φουρνο και αφηνουμε να ξεκουραστει. Ριχνουμε τα ζουμι απ το ταψι σε ενα κατσαρολακι και το βραζουμε σε μεχρι να δεσει. Αν θελουμε ριχνουμε μια κουταλια της σουπας μελι για να το βοηθησουμε να γινει πιο γρηγορα. Παραλληλα ριχνουμε ολα τα υλικα για το γλασσο σε ενα αλλο κατσαρολακι και το βραζουμε σε μετρια φωτια για 5-6 λεπτα μεχρι να δεσει. Αλειφουμε με το γλασσο τη πανσετα ριχνουμε τη σαλτσα μας απο πανω και τη σερβιρουμε με πουρε πατατας η ψητα κρεμμυδια.

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…