Χριστουγεννιάτικα θεατρικά εργαστήρια στο Θέατρο 104

Δράσεις

Η Ομάδα των Πέντε Εποχών φόρεσε την πιο γιορτινή της διάθεση, επιστράτευσε καλλικάντζαρους, αγιοβασιλάκια και ξωτικά και με οδηγό της το θεατρικό παιχνίδι έφτιαξε για τους μικρούς μας φίλους 5 χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, 5 ταξίδια στα ήθη και στα έθιμα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, 5 διαδρομές αγάπης, μαγείας και σκανδαλιάς που αναδεικνύουν την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 2/12/16: «Παίζοντας με τον Χρόνο»
Ο «Χρόνος» τρέχει, ο «Χρόνος» παγώνει, ο «Χρόνος» κυλάει, ο «Χρόνος» φεύγει… Ποιος είναι τελικά αυτός ο «Χρόνος»; Πώς μοιάζει; Πώς τον μετράμε; Θα τον αφήσουμε να φύγει ή θα τον κάνουμε κάτι; Ξετυλίγουμε με τα παιδιά το κουβάρι του «Χρόνου», ανακαλύπτουμε τις πιο όμορφες στιγμές του και με προσμονή ευχές και όνειρα προετοιμαζόμαστε για τον καινούργιο «Χρόνο» που καταφθάνει.

Παρασκευή 9/12/16: «Ένα καλλικαντζαράκι αλλιώτικο απ΄ τα άλλα»
«Πω, πω τι όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο!» είπε ο μικρός καλλικάντζαρος. Τότε όλα τα καλλικαντζαράκια γούρλωσαν τα μάτια τους, ανεβοκατέβασαν τις ουρές τους και έβγαλαν μια δυνατή κραυγή: Δέντρο; Ώρα για σκανδαλιές ανακατωσούρες και ζημιεεεεεες». Ένα σκανταλιάρικο θεατρικό παιχνίδι πασπαλισμένο με άφθονη αστερόσκονη για την «διαφορετικότητα» και την «αποδοχή».

Παρασκευή 16/12/16: «Ποιος παγίδευσε τον Άγιο Βασίλη;»
Ο Ρούλης Μικρούλης είναι γκρινιάρης και κατσούφης, τσακώνεται με όλους, σκαρώνει πλάκες και σκανδαλιές και φυσικά ο Άγιος Βασίλης το ξέρει. Θα καταφέρει να του δώσει ένα μάθημα ή μήπως ο Ρούλης Μικρούλης θα καταφέρει να τον παγιδεύσει; Ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι «ορίων», ένα μάθημα κατά της «απληστίας» φτιαγμένο με υλικά «αγάπης».

Παρασκευή 23/12/16: «Που χάθηκαν τα Χριστούγεννα;»
Ο Άγιος Βασίλης και τα Αγιο-Βασιλάκια έχουν μεγάλες σκοτούρες. Μόλις πληροφορήθηκαν πως εξαφανίστηκαν τα Χριστούγεννα! Άραγε θα καταφέρουν τα παιδιά μαζί με το μικρούλη ξωτικό, να βρουν τα χαμένα Χριστούγεννα; Ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι, ένα ταξίδι σε όλα τα ήθη και έθιμα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, μια διαδρομή αγάπης, μαγείας, σκανδαλιάς που αναδεικνυει την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 30/12/16: «Ένα γράμμα στον Αϊ-Βασίλη»
Ένα γράμμα στον πιο μαγικό, στον πιο γενναιόδωρο παππού όλων των εποχών. Ένα αυθόρμητο, τρυφερό, παραμυθένιο και συγκινητικό ταξίδι, που αποκαλύπτει την μαγεία της παιδικής ψυχής και βοηθάει τα παιδιά να ανακαλύψουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους και να αποτυπώσουν στο χαρτί τα όνειρα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τις ευχές τους, για τον νέο χρόνο που σε λίγο φτάνει.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES