Ξέρετε τι πρέπει να κλέβετε από τα παιδιά σας;

Ψυχολογία

4moms team , 02-12-2016

Υπάρχουν πράγματα που αφού περάσαμε την πρώτη, άντε και τη δεύτερη δεκαετία της ζωής μας, τα ξεχάσαμε. Ωριμάσαμε, σοβαρέψαμε ή χάσαμε τεράστια κομμάτια παιδικότητας και αθωότητας μαζί. Όταν έρχονται τα δικά μας παιδιά στον κόσμο και στη ζωή μας, υπάρχουν μερικά μικρά κομμάτια που μπορούμε να ανακτήσουμε. 

Παρατηρώντας τα παιδιά, είναι έξυπνο και αναζωογονητικό να τα μιμηθούμε σε μερικά πράγματα. Καλό θα είναι να αποδεχτούμε πως μάλλον περισσότερα μαθαίνουμε εμείς μέσα από τη γονεϊκή διαδικασία παρά διδάσκουμε στα παιδιά μας. Μαζί περπατάμε σε έναν δρόμο όπου και οι δύο “κλέβουμε” ο ένας από τον άλλο τα σοφά του κομμάτια. Ποια είναι αυτά; 

1. Έχετε παρατηρήσει δύο πράγματα στην βρεφική ηλικία: Τα μωρά εκφράζουν απερίφραστα τις ανάγκες τους και όταν κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη χαμογελάνε. 

2. Δοκιμάζουν και ρισκάρουν. Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα της πράξης τους, απλά παίρνουν το ρίσκο. Μερικές φορές, αυτό είναι χρυσή συμβουλή.

3. Δείχνουν γνήσια τα συναισθήματά τους και πολλές φορές με σκληρό μάλιστα τρόπο. Μα όταν αγαπάνε κάποιον, του το δείχνουν με κάθε μέσο, όταν τους λείπει κάποιος το ίδιο, δεν κρύβονται. 

4. Δεν ντρέπονται για το σώμα τους (σε μικρές ηλικίες τουλάχιστον).

5. Φοράνε ότι τους κατέβει. Διασκεδαστικό όταν η ζωή σου επιβάλει dress code. 

6. Η χαρά βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα και η ώρα μπορεί να περάσει ευχάριστα με το τίποτα. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES