Χριστουγεννιάτικες στιγμές παρέα με τα παιδιά μας!

Παιδιά

4moms team , 02-12-2016

Από την Κατερίνα Καρακίζη

 

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που τα μικρά μας απολαμβάνουν περισσότερο. Θα στηθούμε με τις ώρες στην ουρά στα χριστουγεννιάτικα χωριά, θα περιμένουμε υπομονετικά για μια φωτογραφία με το Αϊ Βασίλη και θα κάνουμε τα στραβά μάτια στα παραπάνω γλυκίσματα που θα φάνε. Ας ενισχύσουμε τη χριστουγεννιάτικη μαγεία, χαρίζοντας τους αξέχαστες στιγμές, κάνοντάς τους δώρο ανεκτίμητες αναμνήσεις.

 

  • Στολίστε το δέντρο μαζί τους ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μην σας απασχολεί αν όλες οι κόκκινες μπάλες είναι συγκεντρωμένες μαζί ή αν μια πλευρά του δέντρου είναι γυμνή (έτσι και αλλιώς θα βάλετε και εσείς το χεράκι σας μετά). Βοηθήστε τα παιδιά να βάλουν τη κορυφή και μετρήστε ανάποδα για να φωταγωγήσετε το δέντρο σας. Τα μικρά θα χαρούν πολύ, θα καμαρώνουν για το δέντρο τους που στα μάτια τους μοιάζει το πιο όμορφο.
  • Το βράδυ αφού στολίσετε το δέντρο σας στρώστε για ύπνο από κάτω του και περάστε τη νύχτα εκεί διαβάζοντας χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και θα σας το ζητούν συνέχεια. (Φιλική συμβουλή: αφήστε τα φωτάκια του δέντρου στη σταθερή κλίμακα για ευνόητους λόγους.)
  • Ξεκινήστε μια οικογενειακή παράδοση. Εκτός από κουλουράκια, κουραμπιέδες και σε άλλες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που θα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας, αρχίστε μια συλλογή που θα κατασκευάζετε οι ίδιοι. Π.χ. Χριστουγεννιάτικες μπάλες από χαρτόνι ή άλλο υλικό, ζωγραφισμένες από τα δικά τους χέρια. Μην ξεχάσετε να αναγράφετε τη χρονιά. Φανταστείτε τη στιγμή που αυτές οι μπάλες θα είναι ικανές να στολίσουν ένα ολόκληρο δέντρο γεμάτο από ευτυχισμένα χρόνια. Είναι ένα πολύ ωραίο οικογενειακό έθιμο που μπορεί να συνεχίσουν και τα παιδιά σας όταν δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και γιατί όχι και τα παιδιά των παιδιών σας.
  • Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού. Αποστολή των παιδιών είναι μέσα από γρίφους και μυστήρια, να ανακαλύψουν μια καλά κρυμμένη λέξη, η οποία αποκαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Την λέξη αγάπη. Εξηγήστε στα παιδιά πως τα Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη και επιβραβεύστε των νικητή ή τους νικητές με ένα συμβολικό δώρο με πολύ αγάπη. Στη συνέχεια δώστε τους νέα αποστολή. Να διαδώσουν το μήνυμα παντού: «Η αγάπη είναι το μυστικό».
  • Μάθετε στα παιδιά σας τη χαρά της προσφοράς. Συλλέξτε ρούχα, παιχνίδια ή ότι άλλο δεν χρειάζεστε και κάντε τα οι ίδιοι δωρεά σε μια οικογένεια που ξέρετε πως έχει ανάγκη. Να τα συσκευάσετε ωραία σαν να ήταν καινούρια και να προσφέρετε σαν δώρα.
  • Μη ξεχάσετε να αφήσετε μπισκότα και γάλα δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο για τον Άγιο Βασίλη το βράδυ που θα κάνει το πέρασμα του. Ένα δαγκωμένο μπισκότο, λίγα ψίχουλα και ένα μισοάδειο ποτήρι είναι αρκετές αποδείξεις για να συνεχίσουν τα παιδάκια μας να πιστεύουν σε αυτόν.

Καλά Χριστούγεννα σε όλα παιδιά του κόσμου

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES