Καστανόσουπα

Μαγειρευουμε

Αγαπώ τις σούπες και ειδικά τις βελουτέ! Το ίδιο και τα παιδιά μου. Η κολοκυθόσουπα έχει την τιμητική της στο σπίτι μας. Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχουμε αποκτήσει μια νέα εμμονή… καστανόσουπα!

Υλικά

4 κ.σ. βούτυρο

1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες

Σέλερυ ψιλοκομμενο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φλυτζάνια βρασμένα κάστανα

3 φλυτζάνια ζωμό κότας

1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι – πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε τα καρότα, το σέλερυ και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά έως ότου να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάστανα (βρασμένα) και μαγειρεύουμε όλα μαζί για περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά.

Προσθέστε την κρέμα. Πολτοποιήστε την με το ειδικό σκεύος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Φρυγανίστε ψωμί ή βάλτε ψωμί στο φούρνο με βούτυρο και σκόρδο και ψήστε το για να συνοδεύσετε την σούπα σας.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES