Μπισκότα με κράνμπερι, πορτοκάλι και κινόα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Υλικά
1 αυγό 
½ φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου
1 μέτρια μπανάνα σε πουρέ
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι νιφάδες κινόα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
⅓ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερις σε κομματάκια

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ανοίγουμε ένα φύλλο ψησίματος με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

Ανακατεύουμε το αυγό, το βούτυρο αμυγδάλου, την μπανάνα, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Προσθέτουμε την βρώμη, τις νιφάδες κινόα, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κράνμπερι.

Πέρνουμε με το κουτάλι της σούπας μείγμα και το τοποθετούμε επάνω στο φύλλο ψησίματος. Επαναλλαμβάνουμε έως ότου τελειώσει η ζύμη.

Ψήνουμε στο κεντρικό ράφι του φούρνου για 12 – 14 λεπτά, μέχρι οι άκρες να ροδίσουν.

Πηγή: www.simplyquinoa.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?