Μπανανόψωμο: Ένα διαφορετικό cake από τα άλλα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το μπανανόψωμο είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για καφέ και τσάι και με την συγκεκριμένη συνταγή θα ενθουσιαστείτε γιατί θα δώσει ένα τρυφερό και ελαφρώς υγρό εσωτερικό που θα κάνει κάθε μπουκιά ιδιαίτερα απολαυστική.

Υλικά

250 γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες

190 γρ. αλεύρι μαλακό

185 γρ. ζάχαρη

80 γρ. μέλι

85 γρ. σπορέλαιο

3 αβγά

10 γρ. σόδα

100 ml γάλα πλήρες

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

Ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τελευταίες ρίχνετε τις μπανάνες και τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά. Μπορείτε να βάλετε και μαύρη σοκολάτα εάν την προτιμάτε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr