Μπανανόψωμο: Ένα διαφορετικό cake από τα άλλα

Μαγειρευουμε

4moms team , 01-12-2016

Το μπανανόψωμο είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για καφέ και τσάι και με την συγκεκριμένη συνταγή θα ενθουσιαστείτε γιατί θα δώσει ένα τρυφερό και ελαφρώς υγρό εσωτερικό που θα κάνει κάθε μπουκιά ιδιαίτερα απολαυστική.

Υλικά

250 γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες

190 γρ. αλεύρι μαλακό

185 γρ. ζάχαρη

80 γρ. μέλι

85 γρ. σπορέλαιο

3 αβγά

10 γρ. σόδα

100 ml γάλα πλήρες

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη

Ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τελευταίες ρίχνετε τις μπανάνες και τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά. Μπορείτε να βάλετε και μαύρη σοκολάτα εάν την προτιμάτε.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES