Σούπα με καρότο και πορτοκάλι

Μαγειρευουμε

Υλικά

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ολόκληρο τσίλι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (1,5 εκατοστά)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
8 μεσαίου μεγέθους καρότα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1/4 φλιτζάνι φακές (προαιρετικό)
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό από μισό πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι
0713_carrot-orange-soup_007
Εκτέλεση

Αρχικά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, το τζίντζερ και το ξύσμα μέχρι να γίνουν διάφανο (περίπου 2-3 λεπτά).

Προσθέστε τα καρότα και τις φακές αν θέλετε και ανακατέψτε, προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε για 40 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.

Ανακατέψτε τη σούπα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το μέλι, το χυμό και τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

 

Πηγή: souvlakiforthesoul.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES