Σούπα με καρότο και πορτοκάλι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Υλικά

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ολόκληρο τσίλι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (1,5 εκατοστά)
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
8 μεσαίου μεγέθους καρότα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1/4 φλιτζάνι φακές (προαιρετικό)
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό από μισό πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι
0713_carrot-orange-soup_007
Εκτέλεση

Αρχικά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, το τζίντζερ και το ξύσμα μέχρι να γίνουν διάφανο (περίπου 2-3 λεπτά).

Προσθέστε τα καρότα και τις φακές αν θέλετε και ανακατέψτε, προσθέστε το ζωμό και μαγειρέψτε για 40 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.

Ανακατέψτε τη σούπα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το μέλι, το χυμό και τα καρυκεύματα και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

 

Πηγή: souvlakiforthesoul.com

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…