Η πιο νόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Σήμερα φτιάξτε μπρόκολο και κουνουπίδι ογκραντέν. Ένα πιάτο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 1 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κούπες γάλα πλήρες 
  • ½ φλιτ. κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλα μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 φλιτ. τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200. Λαδώνετε ένα ταψί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.  Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα για 4 έως 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει εντελώς. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα στην κατσαρόλα και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα για να τα ανακατέψετε. Κάντε το ίδιο με την κρέμα και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Συνεχίσετε να το χτυπάτε ελαφρά μέχρι να δέσει για 5-7 λεπτά.

Ρίχνετε στο μείγμα το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα λαχανικών με τη σάλτσα στο ταψί, ρίχνετε τα δύο τριμμένα τυριά ομοιόμορφα πάνω από την επιφάνεια και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr