Μέσα από τα μάτια των παιδιών μου

Αμαλίας pick

H blogger Bridgette Tales μοιράζεται μαζί μας τη δική της καλοκαιρινή ιστορία. Πως μια φωτογραφία άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Πως τα παιδιά της τις έδειξαν έναν άλλο δρόμο…

“Καθώς κοιτάζω τις φωτογραφίες στο κινητό μου πέφτω επάνω της…. με πιάνει πανικός! Ποιός την τράβηξε; Πως είμαι έτσι; Είμαι στα πρόθυρα δακρύων… και εκεί που ετοιμάζομαι να την στείλω στον κάδο των απορριμάτων μπαίνει ο γιος μου στο δωμάτιο. Τον ρωτώ εάν γνωρίζει κάτι για τη φωτογραφία της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα. Χαμογελά πλατιά και μου απαντά ότι την τράβηξε ο ίδιος στις τελευταίες μας διακοπές. “Ήσουν τόσο όμορφη έτσι όπως είχες ξαπλώσει στην άμμο και σκέφτηκα ότι έπρεπε να σε απαθανατίσω” μου είπε.

Αμήχανα του απαντώ ότι πρέπει να με ρωτάει για να βγάλει φωτογραφίες και μου απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “το ξέρω μαμά αλλά κοίτα πόσο όμορφη είσαι!”… Παίρνω μια βαθιά ανάσα. Ακριβώς αυτό χρειαζόμουν.

Έχω μάθει να εστιάζω μόνο στα αρνητικά, μόνο στα ψεγάδια. Εξακολουθώ να βλέπω τα χοντρά μου μπούτια, την κούραση μου που προσπαθώ να ξεπεράσω με λίγα λεπτά ξάπλας στην άμμο. Βλέπω τα παχουλά μου χέρια. Εξακολουθώ να βλέπω μια παχουλή γυναίκα που φοράει μαύρο ολόσωμο μαγιό για να κρύψει αυτά που δεν κρύβονται.

Κοιτάω λίγο καλύτερα τώρα τη φωτογραφία..

Βλέπω μια μητέρα που αγαπάει τα παιδιά της και προσπαθεί να τα ευχαριστήσει…. Παρά το γεγονός ότι είμαι πιο παχιά από ποτέ τρέχω όλο το καλοκαίρι μαζί με τα παιδιά παίζοντας στην άμμο, στο πάρκο..σχεδόν αισθάνομαι όμορφη.

Φταίει μάλλον ο τρόπος που με κοιτάνε τα παιδιά μου. Τα μάτια τους που είναι γεμάτα λατρεία και θαυμασμό.

Δεν μισώ το σώμα μου πια.

Θα προσπαθήσω να κάνω περισσότερη γυμναστική και καλύτερη διατροφή για να βελτιώσω την όψη μου. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι καλά με το σώμα μου… ίσως γιατί το βλέπω με τα μάτια των παιδιών μου.”

 

Πηγή: bridgettetales.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES