Κινόα με φακές και σπανάκι

Μαγειρευουμε

4moms team , 28-11-2016

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 – 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι Φακές
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκούπάστα miso (προαιρετικό) *
½ φλιτζάνι κόκκινο κινόα (ή οποιαδήποτε της επιλογής σας), άψητη
4-5 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
Αλάτι + πιπέρι
Ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και τριμμένο κάσιους * για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα μανιτάρια να είναι ζουμερά και τρυφερά, άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και τα βότανα. Ανακατεύουμε έως ότου ολόκληρο το μείγμα να γίνει αρωματικό, περίπου 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις φακές, το ζωμό, 2 φλιτζάνια νερό και την πάστα miso (αν την χρησιμοποιήσετε). Αφού το μείγμα να πάρει μια βράση, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε την κινόα και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, μειώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας απαλά για να συνδυαστεί.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και το τριμμένο κάσιους.

Πηγή: www.simplyquinoa.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES