Προετοιμαστείτε για τα Χριστούγεννα: διακοσμήστε το σπίτι

Διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πρέπει να μπούμε στο κλίμα της εποχής… Ο καλύτερος τρόπος είναι να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας σε χριστουγεννιάτικο παράδεισο. Και μπορούμε να το κάνουμε με λίγα χρήματα, πολύ φαντασία και φυσικά να απασχολήσουμε τα παιδιά του σπιτιού για αρκετά απογεύματα!!!

Μερικές ιδέες:

Στολίδια για το δέντρο

Μπισκοτοστολίδια:

Φτιάξτε μπισκότα κανέλας ή τζίντερ σε σχήματα αστεράκι, χιονάνθρωπος, πρόσωπα, καρδιές και να τα δέσετε με μια ωραία κορδέλα για να κρεμάσετε. Δεν θα έχετε απλώς ένα εντυπωσιακό μπισκοτοαποτέλεσμα, αλλά και μεθυστική μυρωδιά.

Στικ κανέλας:

Δέστε τα με ωραία κορδέλα κρεμάστε τα και θα μοσχοβολήσει το σπίτι.

Στολίδια από τσόχα:

Πάνω σε ύφασμα τσόχας – επιλέξτε διαφορετικά χρώματα – σχεδιάστε αστεράκια, καρδιές, χιονάνθρωπο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές φόρμες που κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα, κουπ πατ). Ότι σχέδιο επιλέξετε πρέπει να το σχεδιάσετε πάνω στην τσόχα δύο φορές για κάθε στολίδι. Κόψτε τα και αρχίστε να τα ράβετε. Πριν ολοκληρώσετε το ράψιμο βάλτε μέσα μερικά χαρτιά κομμένα σε κομματάκια για να γεμίσουν. Τελείωστε το ράψιμο και voila!

Στολίδια από φελλό:

Θα χρειαστείτε:- φελλούς από κρασί ή σαμπάνια

–       ζεστή κόλλα  ή μια δυνατή κανονική κόλλα

–       ένα καλό μαχαίρι που κόβει για να κόψετε το φελλό στο επιθυμητό μέγεθος

–       λίγο σύρμα, κλωστή, σκοινί ή κορδέλα

–       μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε γκλίτερ, μπογιά και ότι άλλο θέλετε για να διακοσμήσετε περαιτέρω τα στολιδια.

Διακοσμητικά

Γυάλα με καπάκι γεμισμένη με πολύχρωμες λάμπες.

Κολλήστε επάνω στη γυάλα ψεύτικο χιόνι ή γκλίτερ και γεμίστε την με πολλές χρωματιστές λάμπες μικρού μεγέθους.

Για το δέντρο

Για να κρύψετε την αντιαισθητική βάση του ψεύτικου δέντρου, χρησιμοποιήστε έναν μεταλλικό κουβά ή μια μεταλλική γλάστρα όπως αυτή στη φωτογραφία. Γύρω-γύρω απλώστε πολύχρωμο καρώ ύφασμα για να δώσετε μια ζεστή πινελιά.

Διακοσμητικά για το τραπέζι

Αγοράστε βάσεις τις οποίες μπορείτε να βάψετε εάν θέλετε και σχηματίστε επάνω όποιο μήνυμα θέλετε χρησιμοποιώντας τα γράμματα από το γνωστό παιχνίδι Scrabble. Μπορείτε, επίσης, εάν κάνετε οικογενειακό ή φιλικό δείπνο την Παραμονή να τα χρησιμοποιήσετε για να βάλετε τα ονόματα των καλεσμένων στη θέση που τους αναλογεί στο τραπέζι.

Για την πόρτα

Αγοράστε ένα μεταλλικό μονόγραμμα με τη βοήθεια κόλλας διακοσμήστε το με κράνα αποξηραμένα ή ψεύτικα. Περάστε και μια ωραία κορδέλλα σε ζεστούς χρωματισμούς ή ασημένια ή χρυσή και κρεμάστε το στην πόρτα σας.

Ψεύτικα μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Θα χρειαστείτε: – 2 δέντρα μεσσαίου ή μικρού μεγέθους από αφρολέξ ή αντίστοιχο υλικό.

–       2 μικρά κηροπήγια

–       μπογιά σε σπρεύ

–       λευκή μπογιά σε σπρέυ

–       κόλλα

–       γκλίτερ στο αγαπημένο σας χρώμα

Βήμα-βήμα η κατασκευή:

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES