Σε πόσο χρονικό διάστημα εγκαταλείπουν οι γυναίκες μια δίαιτα;

Διατροφή

4moms team , 23-11-2016

Πέντε εβδομάδες διαρκεί η δύναμη της θέλησης: Οι περισσότερες γυναίκες εγκαταλείπουν τις δίαιτες μετά από πέντε εβδομάδες, δύο ημέρες και 43 λεπτά. Η μέση ηλικία για την πρώτη δίαιτα είναι 26 ετών, αλλά μία στις τρεις γυναίκες ξεκίνησαν μια δίαιτα μεταξύ των ηλικιών 15 και 20.

Οι πέντε πρώτες επιθυμίες που οι γυναίκες βρίσκουν δυσκολότερο να αντισταθούν κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας είναι η σοκολάτα, τα τσιπς, το τυρί,το ψωμί και βέβαια το κρασί.

Ίσως προκαλεί έκπληξη,αλλά σχεδόν μία στις δέκα γυναίκες (δηλαδή το 8 %) χάνουν τη δύναμη της θέλησης να συνεχίσει να κάνει δίαιτα μετά από μόλις μία εβδομάδα και 16 % εγκαταλείπει μετά από ένα δεκαπενθήμερο.

Οι γυναίκες είπαν ότι ο πιο δημοφιλής λόγος για να πάρουν την απόφαση να χάσουν βάρους ήταν βλέποντας τον εαυτό τους σε μια φωτογραφία ή σε μια βιτρίνα, η έρευνα έδειξε, επίσης μια σειρά από παράξενους παράγοντες που συμβάλλουν στο να ξεκινήσουν οι γυναίκες δίαιτα.

Μερικές γυναίκες έχουν ξεκινήσει δίαιτα αφού έμαθαν οτι εγκυμονούσαν, άλλες όταν είχαν υποψία οτι ο σύντροφό τους, τις απατούσε ή οτι τη σεξουαλική ζωή τους είχε ελαττωθεί. Άλλες αποφάσισαν να μειώσουν το βάρος τους για να πάρουν πίσω μια δουλειά ή αν συνειδητοποιούσαν οτι ήταν οι πιο παχιές στο γραφείο τους. Κάποιοι αποφάσισαν να χάσουν βάρος πριν από την επανασύνδεση με παλιούς φίλους, ενώ άλλοι, μετά από οταν είδαν μια ελάχιστα κολακευτική εικόνα του εαυτού τους στο Faceboοκ.

Έξι στις δέκα γυναίκες (59%) δήλωσαν οτι κατά την διάρκεια δίαιτας είχαν έντονη επιθυμία για τρόφιμα που ήταν απαγορευτικά στις δίαιτες, που σημαίνει με απλά λόγια οτι λατρεύουν το φαγητό και αίσθημα κατάθλιψης.

Άλλοι παράγοντες που καθιστούν δύσκολες τις δίαιτες είναι το μαγείρεμα, τα ψώνια για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, το να βγείτε έξω για δείπνο και τα διάφορα καλέσματα σε γιορτές, πάρτυ κ.λ.π. Οι πέντε πρώτες επιθυμίες που οι άνθρωποι βρίσκουν δυσκολότερο να αντισταθούν κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας είναι η σοκολάτα (48%), πατατάκια (31%), τυρί (26%), ψωμί (26%) και το κρασί (23 %).

Αλλά και άλλες λιχουδιές είναι ακαταμάχητες όπως μπισκότα, κέικ, γλυκά, ακόμα ινδικά και κινεζικά γεύματα.

Όταν πρόκειται για παράξενα πράγματα που οι γυναίκες έχουν κάνει για να μην υποκύψουν στον πειρασμό, είναι ότι αγόρασαν ρούχα που ήταν πολύ μικρά σε νούμερο, έβαλαν λουκέτο σε πόρτες ντουλαπιών και πήγαιναν νωρίς για ύπνο.

”Στην άβυσσο της ψυχής μιας γυναίκας!” 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES