5 χαρακτηριστικά μιας cool μαμάς

Γυναικα

4moms team , 22-11-2016

Ο ερχομός του πρώτου παιδιού, θέλοντας και μη αλλάζει τα δεδομένα μίας γυναίκας. Οι προτεραιότητες αναθεωρούνται, οι σκέψεις πληθαίνουν μαζί με τις ανησυχίες και η καθημερινότητα μοιάζει με αγώνα δρόμου. Όλα αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε μία χαμογελαστή φατσούλα που μπορεί να σας γεμίσει ενέργεια εκεί που νομίζετε ότι τα αποθέματά σας έχουν στερέψει. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να απολαύσετε το ρόλο της μαμάς κι όχι να σας παρασύρουν οι υποχρεώσεις του. Γίνετε λοιπόν μια cool μαμά και:

  1. Σταματήστε να μιλάτε συνεχώς για τα παιδιά. Ίσως επιτρέπεται στην αρχή να το κάνετε αλλά πραγματικά δεν έχετε κανένα άλλο ενδιαφέρον μετά τη γέννα; Αδύνατον! Φυσικά και τα παιδιά θα είναι το επίκεντρο και θα σας απασχολούν πάντα περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε να συζητάτε και να νοιάζεστε για άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως πριν.
  2. Μη νιώθετε τύψεις αν αφήσετε το παιδί σας με τον παππού και τη γιαγιά ή ακόμα και με μία baby-sitter (αφού την έχετε επιλέξει με προσοχή). Προφανώς και δεν είστε αδιάφορη ή κακιά μαμά αν χρειάζεστε λίγο χρόνο μόνες σας, με τον σύντροφο ή τις φίλες σας.
  3. Δεν χρειάζεται να φοράτε πάντα άνετα παπούτσια και ρούχα με τη δικαιολογία ότι είστε μαμά. Δεν θα τσουλάτε για πάντα καρότσι αλλά όπως κι αν έχει υπάρχουν τρόποι να είστε και άνετες ως μαμάδες και στιλάτες ως γυναίκες.
  4. Συνεχίστε να έχετε τις ίδιες παρέες. Είπαμε, οι κολλητές δεν αλλάζουν αλλά δεν είναι ανάγκη τώρα που γίνατε μαμά, η κοινωνικότητά σας να περιορίζεται σε άλλες μαμάδες. Μη σταματήσετε να βγαίνετε με φίλες σας που δεν είναι μαμάδες, με τις οποίες προφανώς έχετε πολλά και ενδιαφέροντα να συζητήσετε.
  5. Ηρεμήστε και επιτέλους σταματήστε να ανησυχείτε για το τίποτα. Πολλές γυναίκες, μόλις γίνουν μαμάδες, αρχίζουν να έχουν φοβίες σε υπερβολικό βαθμό κι αυτό προφανώς επηρεάζει τη διάθεσή τους αλλά και τα παιδιά. Προφανώς και δεν θα αφήσετε το παιδί απροστάτευτο αλλά αν το τσιμπήσει ένα κουνούπι ή γρατζουνίσει τα γόνατά του δεν ήρθε καταστροφή. Ηρεμήστε και αντιμετωπίστε το φυσιολογικά, χωρίς φωνές και υστερίες που θα φοβίσουν το παιδί και τους γύρω!
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES