Σούπα με καρότο και τζίντζερ απο την Γκουίνεθ Πάλτροου

Μαγειρευουμε

To καινούριο βιβλίο It’s All Easy που υπογράφει η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει καταπληκτικές συνταγές χωρίς γλουτένη.Ξεχώρισα τη σούπα καρότου με τζίντζερ την οποία και θα μεγειρέψω σήμερα!

Υλικά για 4 άτομα
2 κ. σ. λάδι καρύδας,1 κρεμμύδι μεγάλο,κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 σκελίδες σκόρδο,κομμένες σε λεπτές φέτες, 2 κ. σ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο, 1 κ. γ. κύμινο τριμμένο, ½ κ. γ. κόλιαντρο τριμμένο
½ κ. γ. μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα, 500 γρ. καρότα, κομμένα σε φέτες των 2 εκ., 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι καρύδας σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι, σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για περίπου 20’, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
2. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ, σοτάρετε για 1’ ακόμα, ρίχνετε το κύμινο, το κόλιαντρο και το γκαράμ μασάλα και σοτάρετε για επιπλέον 1’.
3. Βάζετε στην κατσαρόλα τα καρότα, το ζωμό και λίγο ακόμα αλάτι. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για περίπου 20’ ή μέχρι τα καρότα να γίνουν πολύ τρυφερά.
4. Πολτοποιείτε το μείγμα σε μπλέντερ. Δοκιμάζετε και καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

(προετοιμασία: 10‘, μαγείρεμα 45‘)

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES