To Pranic Healing που έγινε Viral!

Βάσως pick

Πολλά έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό για το Pranic Healing.Το γνώρισα στο Vegan Festival στην Τεχνόπολη καθώς μου έκανε εντύπωση η ουρά απο κόσμο που περίμενε για να κάνει και φυσικά το δοκίμασα!Η εμπειρία μου ήταν εξαιρετική και η συνάντηση με την κα Chiara Perfetti και τον κο Γιώργο Σταμούλη υπέυθυνους του Pranic Healing στην Ελλάδα με έπεισε πως όταν νοιώθεις καλύτερα, είτε αυτό είναι ενεργειακή θεραπεία, είτε αθλητισμός ,είτε η τέχνη ,είτε οτιδήποτε άλλο που δεν σου κάνει κακό απλά ΚΑΝΤΟ!!

Η κα Chiara Perfetti  μιλά στο 4moms.gr για το Pranic Healing:

1.Τι είναι το Pranic Healing;

To Pranic Healing είναι ένα ενεργειακό σύστημα θεραπείας το οποίο ανέπτυξε ο δάσκαλος Choa Kok Sui. Bασίζεται στην αναγνώριση της ύπαρξης του ενεργειακού σώματος, το οποίο εκτείνεται πέρα από το φυσικό σώμα και αλληλεπιδρά με αυτό. Δεδομένου ότι οποιαδήποτε ανισορροπία στο φυσικό επίπεδο εκδηλώνεται πρώτα στο ενεργειακό, ο Master Choa Kok Sui έπειτα από πολλά χρόνια μελέτης ενεργειακών πρακτικών και πειραματισμού συνέθεσε ένα σύγχρονο σύστημα θεραπείας που χρησιμοποιεί το prana (ζωτική ενέργεια) για να βελτιώσει την σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου. Αποτελεί ένα εξελιγμένο αλλά απλό στην εφαρμογή του σύστημα ενώ σαν μέθοδος ΔΕΝ χορηγεί φάρμακα, ΔΕΝ αγγίζει το σώμα του ασθενή και έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το Pranic Healing δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει την ορθόδοξη ιατρική αλλά να την συμπληρώσει. Οι επαγγελματίες Pranic Healing θεραπευτές ΔΕΝ αγγίζουν το σώμα των ασθενών τους, ΔΕΝ κάνουν διαγνώσεις ασθενειών, ΔΕΝ συνταγογραφούν φάρμακα/ουσίες και ΔΕΝ δίνουν υποσχέσεις υγείας.

maxresdefault

2.Τι σημαίνει ενεργειακή θεραπεία;

Πρέπει να ειμαστε πολύ προσεκτικοι όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη θεραπεία. Στο Pranic Healing κανενας δεν θεραπευει κανεναν. Αυτό που κάνουμε είναι να ακολουθούμε πρωτόκολλα για τη διαχείριση της ενέργειας ώστε να επιταχύνουμε την έμφυτη ικανότητα του σώματος για αυτοίαση. Αυτοίαση σημαίνει οτι το σώμα έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά τις παθήσεις μόνο του όπως κάνει με τον πυρετό, τις ιώσεις, τις πληγές κ.α. Το Pranic Healing συντελεί ώστε αυτή η διαδικασία να γίνεται ταχύτερα.

3.Πόσο καιρό ασχολείσαι με το Pranic Healing;

Γνώρισα το Pranic Healing στην Ιταλία πριν από 12 χρόνια με το σύζυγό μου Γιώργο Σταμούλη. Ήταν μια περίοδο της ζωής μας κατά την οποία ψάχναμε για απαντήσεις και το Pranic Healing ήρθε στο δρόμο μας τη στιγμή ακριβώς που το χρειαζόμασταν.

4.Τι αποτέλεσμα έχεις δει εσύ προσωπικά από τις ενεργειακές θεραπείες;

Κάνοντας δεκάδες συνεδρίες Pranic Healing καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια αυτό που έχω να πω είναι ότι το Pranic Healing έχει άμεσα αποτελέσματα. Δηλαδή η ανακούφιση και η βελτίωση των παθήσεων γίνεται κιόλας μετά από την πρώτη εφαρμογή. Ξέρω ότι ακούγεται σαν κάτι μαγικό αλλά δεν είναι. Αντίθετα ακολουθεί το νόμο αιτίας – αποτελέσματος. Δηλαδή όταν ακολουθεί κάποιος ένα πρωτόκολλο ξανά και ξανά και βλέπει ότι με τα ίδια βήματα έχει κάθε φορά τα ίδια αποτελέσματα γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι όλα τα πρωτόκολλα έχουν δημιουργηθεί έπειτα από πολλά χρόνια έρευνας και πειραματισμών και δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη.

IMG_5301

5.Πως αντιμετωπίζει η σύγχρονη ιατρική το Pranic Healing;

Η σύγχρονη ιατρική αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του Pranic Healing γι’ αυτό και γνωστό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μέσω της πανεπιστημιακής ομάδας του και έπειτα από επιστημονική έρευνα πάνω στα θεραπευτικά αποτελέσματα της τεχνικής, έχει επιλέξει την τεχνική του Pranic Healing μαζί με την ομοιοπαθητική σαν επικουρική μέθοδο θεραπείας στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος για την έρευνα κατά του καρκίνου. Συγκεκριμένα, θα εφαρμόσουν πειραματικά πάνω σε καρκινικά κύτταρα ακτινοβολία και χημειοθεραπεία μέσω της κλασικής ιατρικής και ομοιοπαθητική και ενέργεια Pranic Healing μέσω των εναλλακτικών μεθόδων. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο.
Επιπλέον, σε πρόσφατο ιατρικό συνέδριο στην Αμερικής, το Pranic Healing βραβεύτηκε για τη συμβολή του στη μείωση του πόνου των ασθενών στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου St Joseph, στο New Jersey όπου χρησιμοποιούν το Pranic Healing για να αποτρέψουν τη χρήση οπιούχων φαρμάκων σε περιπτώσεις οξύ πόνου.
Οι εξελίξεις αυτές σε παγκόσμιο επίπεδο είναι απολύτως φυσιολογικές και οι μεγαλύτερες κλινικές όπως η Mayo Clinic έχουν εντάξει στα προγράμματα τους μεθόδους εναλλακτικής θεραπείας μετά την αναγνώριση της ανάγκης να ενισχυθούν οι κλασικές μέθοδοι της ιατρικής με την παράλληλη χρήση εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων.

6.Είναι αλήθεια ότι μπορεί κάποιος με ενεργειακή θεραπεία να κόψει το κάπνισμα;

Ναι, είναι αλήθεια με το Pranic Healing αυτό είναι εφικτό. Από το 2006 έως και σήμερα εφαρμόζονται στο Rama εκατοντάδες τέτοιες θεραπείες με απόλυτη επιτυχία! Το Pranic Healing μπορεί να βοηθήσει κάποιον να κόψει το κάπνισμα σε μια μόνο συνεδρία χωρίς πόνο, χωρίς φάρμακα, χωρίς παρενέργειες. Μοναδική προϋπόθεση είναι κάποιος να θέλει πραγματικά να το κόψει. Εφαρμόζοντας Pranic Ψυχοθεραπεία καταφέρνουμε να καθαρίσουμε σε βάθος το ενεργειακό μας σώμα από ενέργειες και συναισθήματα που είναι συνδεδεμένα με την εξάρτηση από το τσιγάρο και τα οποία καθοδηγούν την επιθυμία μας να καπνίσουμε. Με την εκρίζωση των ενεργειών αυτών καταφέρνουμε να απαλλαγούμε από την ανάγκη του τσιγάρου και να το βγάλουμε από την ζωή και την καθημερινότητα μας εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα.

14650209_10210580659651133_239766903379957963_n

7.Τι διαφορές έχει το Pranic Healing απο το Ρέικι;

Το Pranic Healing σε αντίθεση με το Reiki δεν ακουμπά το σώμα του ασθενή. Το Pranic Healing βασίζεται σε πρωτόκολλα ενώ το Reiki όχι. Το Pranic Healing εμπεριέχει μια τεχνική που ονομάζεται «scanning» και η οποία μας επιτρέπει να εντοπίζουμε το πάσχον σημείο ενώ το Reiki βασίζεται στην διαίσθηση αυτού που το ασκεί. To Pranic Healing δεν περιέχει κάποιο είδος μύησης από δάσκαλο ενώ το Reiki ναι. Το Pranic Healing σε προχωρημένο επίπεδο χρησιμοποιεί δονήσεις χρωμάτων και βασίζεται ιδιαίτερα στον ενεργειακό καθαρισμό και είναι σύστημα που βασίζεται στα 11 κύρια ενεργειακά κέντρα. Τέλος, το Pranic Healing είναι μια πιο σύγχρονη μέθοδος καθώς έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 40 χρόνια περίπου και άρα είναι πιο κοντά στις ανάγκες του σύγχρονου δυτικού τρόπου ζωής ενώ το Ρέικι εμφανίστηκε πριν 160 χρόνια και είναι δομημένο στην κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των λαών της Ανατολής.

8.Συνεργάζεστε με την Νίκη Πετρουλάκη τι ακριβώς κάνετε;

Αυτό που κάνουμε ονομάζεται Pranic Sports Therapy. Έπειτα από την γνωριμία μας παρατηρήσαμε ότι η Yoga και το Pranic Healing έχουν παρόμοιες καταβολές και οι τεχνικές του Pranic Healing μπορούν να συμπληρώσουν και να ενισχύσουν την πρακτική ενός ασκούμενο Yoga. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγωγή του Pranic Healing στο πρόγραμμα άθλησης ενισχύει την απόδοση, μειώνει το χρόνο αποκατάστασης σε περιπτώσεις ατυχημάτων και τραυματισμών, προσφέρει αυξημένη αντοχή και ευεξία ενώ παράλληλα βελτιώνει τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, το Μάιο του 2017 ο Rama – Ελληνικός Οργανισμός Pranic Healing και η Νίκη Πετρουλάκη έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα ένα 4ήμερο υγείας και ευεξίας με τον δάσκαλο Stephen Co, έναν από τους 8 μόνο Master Pranic Healing που υπάρχουν στον κόσμο, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας διδασκαλίες Pranic Healing του Master Choa Kok Sui.

9. Τι είναι η Super Brain Yoga και πώς βοηθάει μικρούς και μεγάλους;

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα περιστατικά παιδιών αλλά και ενηλίκων που διαγιγνώσκονται με ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας). Αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν από αυτήν την πάθηση καθώς τους δημιουργεί δυσκολία όχι μόνο στη συγκέντρωση στη δουλειά τους και τις σπουδές τους αλλά και στις προσωπικές τους σχέσεις.
Η Super Brain Yoga του Master Choa Kok Sui είναι μια απλή και αποτελεσματική τεχνική για ενεργοποίηση και επαναφόρτιση του εγκεφάλου. Βασίζεται στις αρχές της λεπτοφυούς ενέργειας και στον ωτοβελονισμό για να εξισορροπήσει τις ενέργειες του αριστερού και δεξιού τμήματος του εγκεφάλου. Μέσα από αυτήν την απλή αλλά ισχυρή τεχνική μπορεί κάποιος να βιώσει διαύγεια, συναισθηματική ηρεμία, αυξημένη συγκέντρωση και αυξημένη μαθησιακή ικανότητα. Παιδιά που παρουσιάζουν υπερκινητικότητα, ΔΕΠΥ ή και αυτισμό μπορούν να παρατηρήσουν θεαματική βελτίωση στην καθημερινότητα τους και τη συμπεριφορά τους εξασκώντας Super Brain Yoga. Στην Αμερική έχουν γίνει πολλές μελέτες σε παιδιά στο πλαίσιο του σχολικού τους περιβάλλοντος για την βελτίωση της απόδοσης και της συγκέντρωσης μέσω αυτής της τεχνικής.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES