Στρόμπολι για όλους!

Μαγειρευουμε

Ο φίλος μου, Γιώργος Τσούλης, μαγειρεύει εξαιρετικά! Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω φάει από τα χέρια του και το απογειώνει! Τα παιδιά το λατρεύουν και είναι ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι….

Για το ζυμάρι:
13 γρ. ξερή μαγιά
300 – 350 ml χλιαρό νερό
11 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα
4 σκ. σκόρδο λιωμένες
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα και έξτρα για πασπάλισμα
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες σαλάμι μπύρας
10 φέτες πάριζα
8 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
8 φέτες ένταμ
150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μισό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε 5 φορές. Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 30 επί 20 εκατοστά. Φέρνουμε τη μεγάλη πλευρά προς εμάς, αλείφουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το μισό λιωμένο σκόρδο. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης αφήνοντας 3 εκατοστά κενό από κάθε πλευρά. Κάνουμε ένα ρολό ξεκινώντας από τη πλευρά που είναι προς εμάς και απαλά κλείνουμε τις άκρες όπως ρολάρουμε τη ζύμη. Μόλις φτάσουμε στο τέλος πιέζουμε τη ζύμη ώστε να ενωθεί και να σφραγίσει. Τοποθετούμε το στρόμπολι σε ένα ταψί του φούρνου που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο ζυμάρι. Αλείφουμε τα ρολά με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Όλα όσα μπορώ να κάνω στα 40 και δεν “τολμούσα” πριν

Όλα όσα μπορώ να κάνω στα 40 και δεν “τολμούσα” πριν

Όταν μια ελληνίδα 16χρονη ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με τα παιδιά των προσφύγων

Όταν μια ελληνίδα 16χρονη ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο της με τα παιδιά των προσφύγων

Ευτυχισμένο σπίτι αυτό που βρίσκονται ενωμένα η κούνια του παιδιού και η πολυθρόνα της γιαγιάς

Ευτυχισμένο σπίτι αυτό που βρίσκονται ενωμένα η κούνια του παιδιού και η πολυθρόνα της γιαγιάς

Η έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής και μια βόλτα στο Κουκάκι

Η έκθεση Van Gogh Alive στο Μέγαρο Μουσικής και μια βόλτα στο Κουκάκι

3 λόγοι για να δείτε τις “Μικρές Κυρίες” στο θέατρο Χυτήριο

3 λόγοι για να δείτε τις “Μικρές Κυρίες” στο θέατρο Χυτήριο

Απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία

Απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία

Θέλεις να γνωρίσεις τη bio πλευρά της ζωής;

Θέλεις να γνωρίσεις τη bio πλευρά της ζωής;

Στο Λάιμ bistro ο βιγκανισμός γίνεται  υψηλή γευσιγνωστική εμπειρία

Στο Λάιμ bistro ο βιγκανισμός γίνεται υψηλή γευσιγνωστική εμπειρία

Ο κουραμπιές Γιεσγιές ή αλλιώς αγάπα τον εαυτό σου

Ο κουραμπιές Γιεσγιές ή αλλιώς αγάπα τον εαυτό σου