Το cheeseburger στην κατσαρόλα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το cheeseburger στην πιο εναλλακτική και σπιτική εκδοχή του που θα κερδίσει ακόμα και τις πιο απαιτιτικές γεύσεις των λιλιπούτειων φίλων μας!

Υλικά:

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 μικρό καρότο, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
500γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
340γρ μακαρόνια πέννες ή κάτι αντίστοιχο
½ φλιτ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
2 φλιτ. ζωμό κότας 
1 κ.σ. καυτερή σάλτσα 
½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
800γρ, τριμμένη τομάτα
2 κ.γ τοματοπολτό 
Αλατοπίπερο
2 φλιτ. τριμμένο τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί

Προαιρετικά για γαρνίρισμα
τυρί τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 τομάτα ψιλοκομμένη

Διαδικασία:

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα  βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μαγειρέψτε για 5′ τα υλικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Αυξήστε τη θερμοκρασία και προσθέστε τον κιμά. Ανακατεύετε και περιμένετε να πάρει λίγο χρώμα ο κιμάς για να προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατέψτε ξανά όλα τα υλικά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ξανά για περίπου 10-12′, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο ζουμί και να είναι βρασμένα τα μακαρόνια.
Τέλος ρίχνετε το τυρί, το αλάτι το κρεμμύδι, την τομάτα προαιρετικά και το πιπέρι και το φαγητό είναι έτοιμο.
Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε τυρί και φρέσκο πιπέρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.recipetineats.com

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr