“Συλλέκτης Ευτυχίας” απο τη Χαρά Βλαχοδήμου

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Τη Χαρά Βλαχοδήμου τη γνωρίσαμε μέσα απο το GIRL UP την πρώτη εθελοντική οργάνωση στην Ελλάδα για έφηβα κορίτσια.

Είναι ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης των κοριτσιών.

Η Χαρά Βλαχοδήμου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με πτυχίο Ψυχολογίας από το Α.Π.Θ και μεταπτυχιακό κλινικής ψυχολογίας στο Leiden University of Nederlands.

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία μέσα απο τη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου “Συλλέκτης Ευτυχίας”.

Είχα μια σύντομη κουβέντα μαζί της και τη ρώτησα “Ποιό ήταν το έναυσμα για να γράψεις αυτό το βιβλίο;”

Δείτε τι μου απάντησε…

Παρατηρώ ανθρώπους που αποζητούν την ευτυχία, την περιμένουν να έρθει ή θεωρούν πως δεν την αξίζουν και συνεπώς, δε θα έρθει ποτέ. Άνθρωποι μόνοι και άνθρωποι γεμάτοι από αποτυπώματα ανθρώπων.

Το έναυσμα για να γράψω αυτό το βιβλίο ήταν το «the happiness project». Ένα εργαστήριο αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης που είχα οργανώσει. Μέσα από αυτό και από τους ανθρώπους που γνώρισα, κατάλαβα πως σε αυτό το ταξίδι που λέγεται Ζωή, υπάρχουν δρόμοι, μονοπάτια, ανηφόρες, κατηφόρες.

 

Αυτό το βιβλίο παρέχει κάποιες από τις πινακίδες- σήματα που χρειαζόμαστε, που και που, για να νιώσουμε την ασφάλεια, ότι έχουμε πάρει τον κατάλληλο, για εμάς, δρόμο.

Πολλές φορές, οι άνθρωποι θέλουν να φτάσουν εκεί, πραγματικά πασχίζουν να γίνουν ευτυχισμένοι αλλά δε ξέρουν τον τρόπο. Κανείς δε τους  έχεις δείξει πως δεν υπάρχει σωστό- λάθος, κακό ή καλό. Αυτό που ισχύει και είναι ο βασικός κανόνας για να γίνεις ευτυχισμένος είναι «να κάνεις πάντα αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφα, αυτό που σου βγαίνει αβίαστα, αυτό που είσαι προορισμένος ψυχικά να κάνεις».

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για τους ταξιδιώτες, τους ανήσυχους, αυτούς που διψούν για γνώση και αυτούς που χρειάζεται να μάθουν πως την ευτυχία… Την δημιουργείς.

Είναι παντού γύρω σου, μέσα σου και περιμένει να την πιάσεις. Θα το κάνεις;

Καλοτάξιδο Χαρά!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”