Πως μπορούμε να έχουμε ενέργεια όλη μέρα;

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη καθημερινότητα,απο την αρχή της εβδομάδας, είμαστε στο τρέξιμο και στο άγχος!

Η αλήθεια είναι ότι αν κρίνω απο εμένα ,ξεκινώ τη μέρα μου με ενέργεια και κάπου εκεί γύρω στο μεσημέρι,αρχίζω και τη χάνω, με συνέπεια το απόγευμα, που επιστρέφουν τα παιδιά απο το σχολείο και ξεκινούν τα δρομολόγια,διαβάσματα,μαγείρεμα για την επόμενη μέρα,εγώ να είμαι χωρίς ενέργεια!!

Άς δούμε λοιπόν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας προκειμένου να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη όλη τη μέρα για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας!

  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα που θα σας εφοδιάσει με βιταμίνες και θα γεμίσει τις μπαταρίες σας για την υπόλοιπη μέρα.
  • Μπορεί να περνάτε πολλές ώρες στην εργασία σας, όμως αυτό δεν αποτελεί αιτία για να παραμελείτε τα γεύματά σας. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ για ενδιάμεσα γεύματα και πάρτε μαζί ένα μπολάκι με το μεσημεριανό σας, αν πρόκειται να μείνετε στη δουλειά ως αργά.
  • Φροντίστε η διατροφή σας να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, καθώς αποτελούν σπουδαία πηγή βιταμινών που θα σας δώσουν ενέργεια, υγεία και όμορφο δέρμα!
  • Βάλτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας, καθώς οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται, μας αναζωογονούν και μας γεμίζουν με μια αίσθηση ενέργειας και συναισθηματικής ευεξίας!
  • Αν η διατροφή σας δεν είναι πλήρης και στερήστε κάποιες βιταμίνες και πολύτιμα συστατικά, ξεκινήστε να λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που θα τα αναπληρώσει!

Είναι σημαντικό να ζούμε την καθημερινότητά μας και να μη χανόμαστε μέσα σε αυτή, οπότε πείτε ναι σε ό,τι κάνει καλό τόσο στην υγεία σας, όσο στην ψυχική σας ισορροπία και ευεξία! 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”