4 αλλαγές στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που δεν πρέπει να σας ανησυχούν

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 17-11-2016

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο ωραίες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούν οι περισσότερες γυναίκες που έχουν περάσει μία ή περισσότερες από αυτήν. Ωστόσο, από τις πρώτες κιόλας ώρες που μαθαίνει μία γυναίκα ότι είναι έγκυος, οι πρώτες ανησυχίες εμφανίζονται και αρχικά έχουν να κάνουν με το σώμα. Οι περισσότερες μέλλουσες μανούλες κάνουν διάφορες σκέψεις από τους πρώτους μήνες ως του τελευταίους, αλλά πιθανότατα μεγαλοποιούν και και ανησυχούν για τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά;

  1. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα χάσουν το προσωπικό τους στυλ επειδή θα φουσκώσει η κοιλιά τους και θα μεγαλώσει το στήθος τους. Προφανώς είναι λάθος σκέψη αφού πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα ρούχα για να παραμείνεις στιλάτη.
  2. Πιστεύετε ότι τα κιλά της εγκυμοσύνης θα μείνουν για πάντα; Κακώς! Μαζί με τη γέννα χάνονται αρκετά από τα κιλά και με λίγη προσοχή το σώμα θα επανέλθει. Λίγη υπομονή χρειάζεται και όλα θα είναι όπως πριν.
  3. Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών που μένουν έγκυες αγχώνονται σχετικά με τα κιλά και φοβούνται ότι θα πάρουν αρκετά. Προφανώς αυτό είναι κάτι που η καθεμία μπορεί να ελέγξει από μόνη της. Το φυσιολογικό είναι να πάρετε κιλά, τα οποία με τη βοήθεια του γιατρού σας θα είναι όσα χρειάζεται σώμα σας. 
  4. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζει ολόκληρο το σώμα και προετοιμάζεται για την φυσιολογική γέννα. Το στήθος μεγαλώνει, η λεκάνη ανοίγει, οι γλουτοί και οι μηροί είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσουν. Μην πανικοβάλεστε, είναι όλα υπό έλεγχο και απόλυτα φυσιολογικά. Μπορεί σε κάποιες γυναίκες το σώμα τους να είναι φτιαγμένο για να μείνουν έγκυες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πάει κάτι λάθος με το δικό σας. 
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES