Πεντανόστιμη κοτόσουπα με λαχανικά

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μία ζεστή και χορταστική κοτόσουπα με λαχανικά, ιδανικό γεύμα για τις κρύες μέρες.

Υλικά:

4 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 φλιτ. ζωμό κότας
2 φλιτ. γάλα
3 φλιτ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 κιλό βρασμένες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 φλιτ. κατεψυγμένα καλαμπόκι
1 φλιτ. κατεψυγμένο αρακά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. φρέσκο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Ζεστάνετε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει (ή ζεσταίνετε το ελαιόλαδο). Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, και το σέλινο. Σοτάρετε για 6-7′, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι γίνει μαλακό και διαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2-3′, ανακατεύοντας συχνά.
Ανακατέψτε, προσθέτοντας το αλεύρι, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και σοτάρετε για 1′. Σταδιακά προσθέστε το ζωμό κότας και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνετε το κοτόπουλο, τις πατάτες, το καλαμπόκι, τον αρακά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει (προσοχή να μην να πάρει βράση) ενώ δεν ξεχνάτε να ανακτεύετε για να μην κολλήσει η σούπα στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράζει για 10-15′, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με κρουτόνς και επιπλέον φρέσκο πιπέρι αν χρειάζεται.

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr