Ημερίδα για τα δικαιώματα του παιδιού και την παιδική κακοποίηση

Ωρα Για Θεατρο

4moms team , 16-11-2016

Η Σχολή Ψυχολογίας και η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Τα δικαιώματα του παιδιού και η παιδική κακοποίηση», την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, 17:30 με 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), 4ος όροφος. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Παιδική Κακοποίηση, 19 Νοεμβρίου και της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, 20 Νοεμβρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα των δικαιωμάτων των παιδιών, που η καταπάτησή τους αποτελεί πληγή για τη σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, θα αποτελέσει ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης. Ένα περιστατικό κακοποίησης παιδιού, γίνεται γνωστό σχεδόν κάθε μέρα από τα μέσα ενημέρωσης. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, σχολικού εκφοβισμού και cyber bulling, αυξάνουν και η ελλιπής γνώση των ανθρώπων που αποτελούν τον περίγυρο του παιδιού, καθυστερούν την αναγνώριση και άρα την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ομιλητές της ημερίδας είναι εκπρόσωποι τοπικών αλλά και ευρωπαϊκών φορέων, που μέσα από τις δράσεις τους στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, και στην εξάλειψη του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης. Επίσης, στην ημερίδα συμμετέχουν νομικοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας της πόλης μας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φορείς, οργανισμούς και σωματεία που δραστηριοποιούνται στην εξάλειψη της βίας και υπέρ των δικαιωμάτων του παιδιού, σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και νομικούς, σε φοιτητές παιδαγωγικών, ψυχολογίας και νομικής, και σε όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την ασφάλεια του παιδιού και την υπεράσπιση και την προαγωγή των δικαιωμάτων του.

Υποστηρικτές της ημερίδας είναι το ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, ο εθελοντικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», ο παγκόσμιος οργανισμός “Save the Children” Ελλάδος και το σωματείο «Οικογένεια και Παιδί». Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι ιστοσελίδες Schools.gr, orathessaloniki.gr, και semifind.gr. Στην εκδήλωση θα δοθεί υλικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/daZzbGzouaHOdKEm1

Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779 [email protected], http://www.medcollege.edu.gr/

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES