Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στην παρουσίαση των βιβλίων της νεανικής σειράς ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του Γιώργου Θεοφάνους την Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Ωρα Για Θεατρο

prosklhsh_paramythologia

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην στην παρουσίαση των 2 πρώτων βιβλίων της νεανικής σειράς ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του Γιώργου Θεοφάνους.

Στις 11.00 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (Αίθουσα Νέοι Φούρνοι), οι εκδόσεις «Μένανδρος» παρουσιάζουν τη νέα εικονογραφημένη έκδοση νεανικής λογοτεχνίας, «Το Ελιξίριο των Κενταύρων», το πρώτο από τα επτά βιβλία της σειράς «Παραμυθολογία», του κα- ταξιωμένου μουσικοσυνθέτη γιώργου θεοφάνους. Ένα σπουδαίο εκδοτικό εγχείρημα, βασισμένο στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής και με στόχο να δώσει λύσεις-κλειδιά σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

THEOFANOUS_KLEIDA

Αυτογνωσία & Αυτοπεποίθηση – Ισχυροί Σύμμαχοι εναντία στο Bullying

Ο Γιώργος Θεοφάνους, πιστός αρωγός της ποιότητας στους θεσμούς «παιδεία» και «πολιτισμός», κατορθώνει να συνδυάσει, μέσα από το έργο του, τις διδαχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το σύγχρονο προφίλ της νέας γενιάς. Η παιδεία γεννά την αυτογνω- σία και η αυτογνωσία την ολοκλήρωση, αλλά και την αυτοπεποίθηση.

«Το ελιξίριο των Κενταύρων» πραγματεύεται ένα από τα πιο φλέγο- ντα ζητήματα, που απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, το bullying.

Επτά κλείδες… Ο Φώτης, ένα σύγχρονο αγόρι, καλείται να ανακαλύψει την πρώτη κλείδα, για να αντιμετωπίσει τους «νταήδες» του σχολείου του.

Θα βρει τον Κένταυρο Χείρωνα; Τι θα του πει; Μπορεί ένα ισχυρό μυα- λό να είναι τελικά πιο δυνατό από ένα βίαιο χέρι ή μια λεκτική απειλή; Οι Κένταυροι μας δίνουν την απάντηση.

Ο Φώτης συνεχίζει την αναζήτηση για τις επόμενες έξι κλείδες…

Τα επόμενα έξι βιβλία σύντομα κοντά μας…

Συγγραφέας: Γιώργος Θεοφάνους

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η Έλενα Ράπτη και η παιδοψυχολόγος Χαρά Νομικού.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Πέγκυ Τρικαλιώτη και ο Πάνος Μουζουράκης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Έλενα Παπαβασιλείου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για Μικρούς & Μεγάλους και θα υπάρχουν δρώμενα με Πηλό & Ιχνηλασία καθώς και Παιχνίδια & Φαγητά των Αρχαίων Ελλήνων.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES