5 φωτογραφίες των παιδιών που δεν πρέπει να δημοσιεύετε στα social media

Παιδιά

4moms team , 14-11-2016

Τα social media έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά και είναι πλέον κοινό μυστικό το πόσο δελεαστικές είναι οι φωτογραφίες των μικρών παιδιών. Συγκεντρώνουν συνήθως άπειρα likes και συχνά οι γονείς μπαίνουν στον πειρασμό να ανεβάσουν στιγμές από τα μικρά τους. Υπάρχουν όμως όρια στο ποιες φωτογραφίες πρέπει να ποστάρονται στα social media για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή.

  1. Μην ανεβάζετε στα social media τα παιδιά άλλων αν δεν έχετε πάρει την άδειά των γονιών τους. Καλό είναι να σέβεστε την επιθυμία των γονιών να μην ποστάρουν φωτογραφίες των παιδιών τους.
  2. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών από το σχολείο ή την τάξη τους τότε καλό είναι να μην ενεργοποιείτε το location στο profile σας.
  3. Αποφύγετε να ανεβάζετε τα παιδιά σας την ώρα που κάνουν μπάνιο, ή αλλάζουν. Μπορεί να είναι για εσάς να είναι μία αστεία ή γλυκιά πόζα και καλύτερα να την κρατήσετε για τον εαυτό σας.
  4. Οι φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται ονόματα και σχετικές πληροφορίες για τα παιδιά καλό είναι να μην ανεβαίνουν στα social media. Συχνά κυκλοφορούν φωτογραφίες με τετράδια και σακίδια που αναγράφεται το όνομα των παιδιών και καλό είναι να αποκρύπτονται τα στοιχεία από την κοινή θέα.
  5. Μην ανεβάζεται φωτογραφίες των παιδιών που θα τους κάνουν να αισθανθούν άβολα. Όπως συμβαίνει με εσάς έτσι και τα παιδιά σας υπάρχουν φωτογραφίες από στιγμές που θεωρούνται πολύ προσωπικές. Αν το παιδί σας είναι σε ηλικία που μπορεί να σας απαντήσει ρωτήστε το, αν όχι καλό είναι να μπείτε για λίγο στη θέση του και να σκεφτείτε διπλά πριν ανεβάσετε μία φωτογραφία.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES