Ο σχολιαστής του CNN, δεν ξέρει τι να πεί στα παιδιά του

Γενικώς & Αορίστως

Τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ σάρωνε από πολιτεία σε πολιτεία, ο πολιτικός αναλυτής του CNN Anthony Kapel Van Jones, προχώρησε σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό ξέσπασμα.

Ο αφροαμερικανός βάζοντας τον εαυτό του στη θέση ορισμένων γονιών που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους, λέει “πώς θα τους το εξηγήσεις αυτό;”.

Ο συγκεκριμένος αναλυτής, εκτός από δικηγόρος είναι και ένας ακτιβιστής για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και υπήρξε σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. 

Είναι δύσκολο να είσαι γονιός απόψε. Λες στα παιδιά σου: Μην γίνεσαι νταής, μη γίνεσαι μισαλλόδοξος. Λες στα παιδιά σου: κάνε τα μαθήματά σου και να είσαι προετοιμασμένος. Και μετά έρχεται αυτό το αποτέλεσμα και υπάρχουν άνθρωποι βάζουν τα παιδιά τους στο κρεβάτι σήμερα και φοβούνται την ώρα του πρωινού.

Αναρωτιούνται, “Πώς θα το εξηγήσω αυτό στα παιδιά μου;” 

Έχω μουσουλμάνους φίλους που μου στέλνουν μηνύματα σήμερα και με ρωτάνε “να εγκαταλείψω τη χώρα;” Οικογένειες μεταναστών είναι τρομοκρατημένοι σήμερα

Ήταν επανάσταση κατά των ελίτ, πράγματι μια επανεφεύρεση της πολιτικής και των εκλογών. Αλλά είναι και κάτι άλλο. Μιλήσαμε για όλα εκτός από το φυλετικό σήμερα. Πρόκειται για μια ρατσιστική αντίδραση εναντίον μιας χώρας που αλλάζει. Μια ρατσιστική αντίδραση εναντίον ενός μαύρου προέδρου, εν μέρει. Και εδώ είναι το σημείο που πονάει.

Πηγή: www.news.gr

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES