7 τρόποι για να αποφύγετε το κρυολόγημα

Υγεία

4moms team , 10-11-2016

Διανύουμε αναμφίβολα την εποχή των ιώσεων και των κρυολογημάτων. Κι ενώ κάθε χρόνο νιώθετε έτοιμες να αντιμετωπίσετε τα μικρόβια και τον κρύο καιρό, η πραγματικότητα σας διαψεύδει. Γι’ αυτό καλύτερα να πάρετε τα μέτρα σας πριν χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

Τι πρέπει να κάνετε:

  1. Πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας. Μεταφέρουν μικρόβια τα οποία είναι πολύ πιθανό να προκαλούν ιώσεις.
  2. Καθαρίζετε πολύ καλά επιφάνειες που χρησιμοποιούνται πολύ στο σπίτι, όπως είναι ο πάγκος της κουζίνας.
  3. Αποφύγετε να μοιράζεστε αντικείμενα με συναδέλφους, τα οποία προφανώς είναι γεμάτα μικρόβια. Φυσικά δεν πίνετε από το ποτήρι άλλου νερό, ούτε τρώτε από το πιάτο του διπλανού στο lunch break.
  4. Κοιμηθείτε καλά. Ο ύπνος ξεκουράζει τον οργανισμό κι αυτό είναι εξαιρετικά ευεργετικό για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.  
  5. Αν νιώσετε ανεξήγητα κουρασμένες ή αδιάθετες μείνετε σπίτι για να προλάβετε τα χειρότερα. Δεν θα εκτιμήσει κανείς το αν εσείς πάτε με δέκατα στο γραφείο, ειδικά να κολλήσετε τους μισούς!
  6. Προσέξτε τη διατροφή σας και φροντίστε να περιέχει τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  7. Η άσκηση βοηθάει πολύ στο να διατηρεί τον οργανισμό σε υγιή και σε εγρήγορση. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να μειώσετε το καθημερινό στρες που μπορεί να είναι αιτία για να πέσουν οι άμυνες του οργανισμού και τελικά να αρρωστήσετε.
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES