Cinnamon Rolls ή αλλιώς το καλύτερο γλύκισμα για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Αυτή η συνταγή είναι ικανή να πάρει τη θέση της σοκολάτας στην καρδιά των choco addicted. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά είναι από τα πλέον comfort pastries που θα κατακτήσουν όλη την οικογένεια μα και τους φίλες σας στο επόμενο κάλεσμα για καφέ. 

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας 

½ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¼ κούπας καστανή ζάχαρη

¼ κούπας λευκή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση 

Λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος σχεδόν όλο το βούτυρο. Κρατάμε 1 κουτ. της σούπας στην άκρη. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε τη λευκή ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας.

Κάνουμε το φύλλο σφολιάτας ρολό και κόβουμε σε κομμάτια. Θα βγουν 8-10 κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τα βάζουμε κάθετα στο πυρίμαχο που κάτω έχει το μείγμα βούτυρο-καστανή ζάχαρη και ρίχνουμε από άνω το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας αν έχει μείνει. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. 

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr