Η ιερά εξέταση της μαμάς

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

78274a5cb31d7dcc9cbb7c28420a49e7

 

Έχετε αναρωτηθεί πόσες ερωτήσεις απαντάτε καθημερινώς; Ερωτήσεις παράξενες, ερωτήσεις απλές, ερωτήσεις δύσκολες ακόμη και ερωτήσεις περίπλοκες…. Νέα έρευνα στην Αγγλία δείχνει πως οι μητέρες δέχονται περισσότερες ερωτήσεις κάθε ώρα της ημέρας από τις δασκάλες, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες.

Και σύμφωνα με την έρευνα τα 4χρονα κορίτσια είναι τα πιο περίεργα! Ρωτούν περίπου 390 ερωτήσεις – μια ερώτηση ανά 1,5 λεπτό…. Μετρήστε τις ερωτήσεις που σας κάνει η 4χρονη κόρη σας. Θα εκπλαγείτε!

Από την ώρα του πρωϊνού στις 7:20 περίπου έως τις 20:00 η μέση μητέρα δέχεται περίπου μια ερώτηση ανά 2 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα (από απλές καθημερινές ερωτήσεις μέχρι περίπλοκες)

Η ώρα της “ιεράς εξέτασης” πάντως είναι κατά τη διάρκεια των γευμάτων, την ώρα που κάνουμε ψώνια και όταν λέμε παραμύθια.

82% των νηπίων πηγαίνουν στη μητέρα τους για να αναζητήσουν απαντήσεις αντί του πατέρα. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι 24% αυτών των παιδιών λένε πως αναζητούν  τη μητέρα τους για απαντήσεις γιατί ο μπαμπάς τους το πιο πιθανό είναι ότι θα τα παραπέμψει εκεί!

Μερικές παράξενες ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι μαμάδες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι “γιατί το νερό είναι υγρό;”, “που τελειώνει ο ουρανός“, “γιατί είναι μπλε ο ουρανός;” “Από τι είναι φτιαγμένες οι σκιές;”, “πως αναπνέουν τα ψάρια κάτω από το νερό;” “γιατί πρέπει να πάω σχολείο;”, “γιατί είσαι μεγάλη;”

82% των μαμάδων δηλώνουν ότι αδυνατούν να απαντήσουν πολλές από τις ερωτήσεις ενώ 9 στις 10 παραδέχονται ότι ανατρέχουν στο Google για να βρουν απαντήσεις.

Οι μητέρες βομβαρδίζονται καθημερινώς με ερωτήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εφευρετικές για να δώσουν απλές κατανοητές απαντήσεις. Άλλες φορές προσπαθούν να αποφύγουν εντέχνως την ερώτηση….

 

 

Πηγή έρευνας: The Telegraph

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…