Μια απλή συνήθεια που θα κάνει τα παιδιά σας επιτυχημένα

Παιδιά

4moms team , 04-11-2016

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μελετήθηκαν οι περιπτώσεις 874 παιδιών όταν αυτά πήγαιναν στον παιδικό σταθμό και στη συνέχεια όταν έγιναν 10 ετών, 15 και 25 ετών και διαπίστωσαν ότι ένας δείκτης για την επιτυχία τους στη ζωή ήταν το πόσες δουλειές του σπιτιού έκαναν από μικρή ηλικία.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως όσοι είχαν ξεκινήσει να βοηθάνε τη μαμά τους και να συμμετέχουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις από 3-4 ετών είχαν πιο ικανοποιητικές διαπροσωπικές σχέσεις, καλύτερη ακαδημαϊκή πορεία και μεγαλύτερη αίσθηση ανεξαρτησίας από όσους άρχισαν να κάνουν δουλειές στην εφηβεία ή καθόλου.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν χρειάζεται το παιδί να κάνει τις βαριές δουλειές του σπιτιού, ούτε φυσικά αυτό να γίνεται κάθε ημέρα. Αρκεί, μια με δύο φορές την εβδομάδα και πάντα με την παρουσία και τη συνεργασία της μητέρας του.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τακτοποιώντας, βγάζοντας τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τζάμια ή ένα μικρό τραπεζάκι στο σαλόνι και γενικά κάνοντας τις δουλειές του νοικοκυριού τα παιδιά αποκτούν μια αίσθηση αυτάρκειας, υπευθυνότητας, συμπαράστασης και σεβασμού προς τους άλλους, κάτι που τα βοηθά συνολικά να πετύχουν τους στόχους που θα βάλουν στη ζωή τους. Και μάλιστα, όσο το νωρίτερο τόσο καλύτερα.

health4you.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES