Όλα όσα εύχομαι για την κόρη μου… και άλλα πολλά!

Αμαλίας pick

Η Tina Fey κάνει την προσευχή της για το μέλλον της μικρής της κόρης. Ένα ξεκαρδιστικό κείμενο. Ευχές, συμβουλές, ευσεβείς πόθοι, όλα σε μια προσευχή:

“Πρωτα απ’ όλα Kύριε… όχι τατουάζ.  Ούτε το κινεζικό σύμβολο για την αλήθεια, ούτε ο Γουίνυ να μην λερώσει το καθαρό της δέρμα. 

Είθε να είναι όμορφη αλλά όχι κατεστραμμένη…

Όταν θα της προσφέρουν ναρκωτικά ας θυμηθεί τους ταλαίπωρους γονείς της που την έφεραν στον κόσμο και ας προτιμήσει μπύρα.

Καθοδήγησε την, προστάτεψε την όταν περνάει το δρόμο, όταν μπαίνει μέσα σε βάρκες, όταν κολυμπάει στον ωκεανό, όταν κολυμπάει στην πισίνα, όταν περπατάει κοντά στην πισίνα, όταν στέκεται στην πλατφόρμα του μετρό, όταν οδηγεί σε εξοχικούς δρόμους ενώ παράλληλα τσακώνεται με το σύντροφο της, όταν περπατάει στο πάρκινγκ μόνη της αργά το βράδυ, αλλά και όταν στέκεται στο μπαλκόνι, σε οποιοδήποτε μπαλκόνι σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αποθάρρυνε την από την ηθοποιϊα αλλά μην την ενθαρρύνεις να πάει στα χρηματοοικονομικά. Ας επιλέξει κάτι που θα έχει χρόνο για τον εαυτό της και θα την κρατάει σε πνευματική εγρήγορση. Να μπορεί να διασκεδάζει χωρίς ενοχές και να μην χρειάζεται να φοράει ψηλά τακούνια.

Ας παίζει μόνη της ντραμς έτσι ώστε να μην βρεθεί στο κρεβάτι ενός ντράμερ. .

Ας συνεχίσει να ζωγραφίζει και να παίζει με Barbies για πολύ, πολύ καιρό. Γιατί η παιδική ηλικία κρατάει λίγο και μαζί της χάνεται η αθωότητα… τα ξενύχτια και το να ερωτοτροπεί μέσα στα αυτοκίνητα μπορεί να περιμένει ή ακόμη καλύτερα ας προσπεράσουμε αυτή τη φάση!

Ω Κύριε, εξαφάνισε το ίντερνετ για πάντα!!!!!

Και σε παρακαλώ την ημέρα που θα φωνάζει έξω από μαγαζί ότι είμαι κακιά και σκύλα, δώσε μου δύναμη Κύριε γιατί ΔΕΝ θα ανεχτώ τέτοια συμπεριφόρά!

Και εάν μια ημέρα αποφασίσει να γίνει μητέρα γίνε τα μάτια μου Κύριε γιατί εκείνο το απόγευμα που θα κάθεται στο πάτωμα με ένα μικρό πλάσμα δίπλα της βαριεστημένη, εξουθενωμένη, μπουχτησμένη αλλά ερωτευμένη με αυτό το μικρό πλάσμα που μόλις άλλαξε την βρωμερή του πάνα θέλω να είσαι εκεί να την ακούσεις να λέει “Η Μητέρα μου το έκανε κάποτε για μένα”… και επειδή σίγουρα θα κάνει μια σημείωση στο κεφάλι της να με πάρει τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει αλλά μετά θα το ξεχάσει.. αλλά δεν πειράζει Κύριε γιατί θα είσαι εσύ εκεί, θα είσαι τα μάτια μου οπότε θα ξέρω!”

 

Απόσπασμα από το βιβλίο της Tina Fey, Bossypants

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES