Τι βλέπουν στα όνειρα τους τα κατοικίδια μας?

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 01-11-2016

Καθημερινά παρακολουθούμε τον ύπνο του Theo και της Evie στον λογαριασμό στο Instagram της μαμάς Jessica. Η σχέση των σκύλων με τα αφεντικά τους είναι μοναδική. Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε πολλά για τον ύπνο των σκύλων, όπως για τα όνειρα τους και την εξήγηση που έδωσε το  πανεπιστήμιο Harvard για αυτά.

Όσοι έχουν σκύλο, θα έχουν αναρωτηθεί πολλάκις τι μπορεί να ονειρεύεται το αγαπημένο τους τετράποδο όταν κοιμάται. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένα αξιόπιστο επιστημονικό συμπέρασμα που να δίνει απάντηση σε αυτό το παγκόσμιο και πανανθρώπινο ερώτημα.

Μέχρι που μια ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Harvard έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση: Οι σκύλοι πιθανότατα ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους. Η Dr. Deirdre Barrett, καθηγήτρια και κλινική ψυχολόγος σχετικά με την θεωρία της Εξέλιξης στην Ιατρική Σχολή του Harvard, δήλωσε πρόσφατα στο περιοδικό People πως το πιο πιθανό είναι πως οι σκύλοι ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους.

Όπως λέει, παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί με σιγουριά τι ακριβώς βλέπουν στον ύπνο τους, το συμπέρασμα πως τα όνειρά τους αντλούν από την καθημερινότητά τους, πχ. τους ανθρώπους, είναι απολύτως ασφαλές.

Οι άνθρωποι ονειρεύονται τα πράγματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον μες στην ημέρα, αλλά πιο παραστατικά και λιγότερα λογικά” σχολιάζει η  Barrett.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε πως τα ζώα διαφέρουν. Από την στιγμή που οι σκύλοι είναι εξαιρετικά δεμένοι με τους ιδιοκτήτες τους, είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να ονειρεύεται το πρόσωπό σας, την μυρωδιά σας και το αν σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί” προσθέτει. Μάλιστα, έδωσε και συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες ως προς το πώς να κάνουν τα όνειρα των τετράποδων φίλων τους ακόμη πιο γλυκά.

Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας όμορφα όνειρα είναι να ζούμε ευτυχισμένα στην καθημερινότητά μας, αν κοιμόμαστε σε ασφαλές μέρος και άνετο περιβάλλον. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο και για τα όνειρα των σκύλων.   

Όσον αφορά στις γάτες, η Dr. Barrett παρέπεμψε σε παλιότερη έρευνα που υποστηρίζει πως πιθανώς ονειρεύονται ότι “κυνηγούν ποντίκια”.

Πηγή: lifo.gr

Image Credits: www.instagram.com/mommasgonecity

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES